In 7 stappen naar een Gelukkig en Vervullend Leven

Hartgedragen Leiderschap is je leven vorm geven vanuit Authenticiteit, Liefde en Compassie door het ontwikkelen van (steeds meer) zelfkennis. Dit is een levenslang proces waarin je je  steeds bewuster wordt van wie je in diepste wezen bent en wat jij nodig hebt om je gelukkig te voelen en zingeving in je leven te ervaren.  

Deze vorm van leiderschap is gebaseerd op Hogere Waarden en Principes en wordt daarom met hoofdletters aangeduid.   

Wat is het verschil met andere vormen van leiderschap?

De definities zoals je die op internet kunt vinden beschrijven leiderschap als: “een  proces van beïnvloeding van anderen om een bepaald doel te bereiken.” 

 

Op de eerste plaats gaat Hartgedragen Leiderschap niet over beïnvloeding van de ander  maar over zelfsturing gebaseerd op spirituele waarden als Liefde en Compassie met de intentie te leven en werken vanuit Authenticiteit.  

 

Hartgedragen Leiderschap vraagt om naar binnen te keren en innerlijk werk te doen. Het  ‘reguliere’ leiderschap daarentegen maakt de beweging van binnen naar buiten. Daarmee wil je de iets bij een ander bewerkstelligen. Iemand in beweging zetten en/of iets van hem of haar gedaan krijgen. Dat is een tweede belangrijk verschil.  

 

En ten derde staat Hartgedragen Leiderschap voor iedereen open. Dit in tegenstelling tot het leiderschap binnen organisaties dat voorbehouden is aan een zeer kleine groep.    

 

Zijn er ook overeenkomsten? 

Naast de genoemde verschillen, is er ook een belangrijke overeenkomst. Wanneer leiderschap positief wordt ingezet, dus niet om te manipuleren of te domineren, kunnen anderen zich geïnspireerd en gemotiveerd voelen om (ook) verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen werk- en levensgeluk. 

 

Daarnaast kunnen alle vormen van leiderschap een katalysator zijn voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Bij het Hartgedragen Leiderschap is dit het uitgangspunt en het einddoel.  

 

Dienstbaarheid is de sleutel 

Hartgedragen Leiderschap draait om dienstbaar zijn aan het grote geheel zonder je eigen wensen, behoeften en verlangens uit het oog te verliezen. Het gaat niet om offers brengen en heeft dan ook niets met opoffering te maken. Het gaat om leven vanuit bezieling en het ervaren van zingeving. Als je doet waar je blij van wordt dan volgt geluk vanzelf.    

 

Hoe word je een Hartgedragen Leider?

Er zijn 7 kwaliteiten die je als Hartgedragen Leider (verder) dient te ontwikkelen.

Moed

In de astrologie is het teken Leeuw verbonden met het hart, moed en authenticiteit. Hij is de koning van de jungle die respect afdwingt door gewoon te ZIJN. Moed is een heel belangrijke kwaliteit. In het Frans wordt ‘hart’ vertaalt met ‘coeur’, waar het woord ‘courage’ ofwel moed een afgeleide van is. Leeuw wordt geregeerd door de Zon en die staat voor Bewust Zijn.  

 

Moed is nodig om eerlijk en oprecht naar jezelf te kunnen kijken. Je bewust te worden van je kwaliteiten, gaven, talenten en je schaduw. Omarm jezelf volledig, ook de kanten van jezelf die je misschien liever niet ziet. Je kunt niet groeien als je niet bereid bent om ook je schaduwzijden te onderzoeken. Oordeel niet, wees lief voor jezelf.

 

Kracht

Wie aan een leeuw denkt, denkt aan kracht. Soms moet je krachtig optreden, in je kracht gaan staan om jezelf of iets dat je dierbaar is, te beschermen. En brul je als een leeuw. Als je weet wie je bent, waar je voor staat en je gaat daar volledig voor, sta je in je kracht. Laat je je omver blazen door een ander of door omstandigheden, dan sta je niet in je kracht. 

 

Wanneer je bent afgestemd op je intuïtie, kun je kracht op een zachte manier inzetten en daardoor veel respect en autoriteit afdwingen in de buitenwereld en je doelen bereiken. Laat je niet verleiden om te manipuleren of te domineren en voorkom dat anderen dit met jou doen. De grootste kracht is Liefde, die overwint alles. 

 

Compassie 

Veel mensen reageren vanuit de emotie en hebben de neiging om hun pijn, verdriet, boosheid etc. op de ander te projecteren. Compassie nodigt uit om achter dit masker te kijken. Door de verhalen heen te ontdekken wat er werkelijk aan de hand is, ook bij jezelf. Maak je los van alle emoties en bezie de situatie vanuit een hoger perspectief. Neem waar met je hart in plaats van te kijken met je fysieke ogen.  

 

Connectie

Maak steeds de verbinding met je hart en treedt elke situatie met een open hart tegemoet. Emoties worden gevoeld in je buik. Til ze op naar je hart, daar vindt alle transformatie van lagere naar hogere energieën plaats. 

 

Door open vragen te stellen, en dat kun je ook bij jezelf doen, voelt de ander zich gezien en gehoord. Daarmee creëer je een veilige sfeer en vertrouwen. Ontstaat er een opening en komt er ruimte voor verzachting. Dan kunnen nieuwe mogelijkheden en wegen zich tonen. 

 

Intuïtie

Vertrouw op je intuïtie of je eigen Innerlijke Wijsheid. Dat is (voor)kennis die je niet met je hoofd bedenkt maar via (aan)voelen tot je komt. Soms zelfs in de vorm van woorden of een waarschuwing. Hoe vaak heb je al tegen jezelf gezegd: “ik wist het wel, ik had al zo’n voorgevoel maar ik heb er niet naar geluisterd. Had ik dat wel gedaan dan was dit nu niet gebeurd.” Vertrouw op je Innerlijke Kompas en handel ernaar.

 

Intentie

Leven vanuit intentie vraagt om je bewust te worden van je gedachten en overtuigingen. Gedachten zenden een bepaalde frequentie uit die buiten het hoofd meetbaar is, dat is wetenschappelijk aangetoond. Het gelijke trekt het gelijke aan. 

 

Als je leeft vanuit intentie, geef je bewust richting aan je leven. Dat vraagt afstemming op je Ziel en vertrouwen in het Universum. De intentie van Hartgedragen leiderschap is werken met de mooie kwaliteiten van het hart. Wat spreek je met jezelf af, wie wil je vandaag zijn en hoe wil jij je vandaag voelen? 

 

Innerlijke autoriteit

Innerlijke autoriteit is je geboorterecht. Het schenkt je de vrijheid om je eigen keuzes te maken in plaats van je afhankelijk te maken van een ander. Dankzij innerlijke autoriteit kun je leiding geven aan jezelf, je eigen verantwoordelijkheid dragen, achter het stuur van je leven plaatsnemen en je eigen weg gaan in het leven. In welke situatie(s) stel je je afhankelijk op? 

 

(T)overvloed

2024 is een 8 jaar, het jaar van het Hartgedragen Leiderschap. Wanneer je dat in jezelf realiseert, op steeds diepere lagen, dan stroomt de energie en daarmee de overvloed van de hemel én de aarde door jou heen. Het getal 8 staat immers voor oneindige mogelijkheden voor het creëren van overvloed, op alle levensgebieden.

Wil je een diepere verbinding met jezelf ervaren, jezelf onvoorwaardelijk lief leren hebben en in het Hartgedragen Leiderschap stappen? Meld je dan nu aan voor de gloednieuwe editie van het live online Zomerprogramma Step into your Soulpower. 

 

👉 Je leest er hier alles over: https://siriusmysterieschool.nl/step-into-your-soulpower

Kun je er niet (altijd) live bij zijn? Meld je dan toch aan. Na elke sessie volgt een opname die je tot 26 juli 2025 terug kunt kijken. Je bent van harte welkom!