Herstel de verbinding met je Ziel 

In de Sirius Mysterieschool staan de Oud Egyptische Heelmethoden centraal omdat ze werken vanuit Liefde voor de Ziel. Zachte heling gebaseerd op het vergroten van bewustzijn zonder opnieuw in de pijn, het verdriet, de verhalen en de trauma’s te duiken. 

 

De Oud Egyptische Heelmethoden zijn gericht op het herstel van de verbinding met de Ziel. Ze zijn gebaseerd op een holistische levensvisie waarin alles met elkaar verbonden is. Je bent een Ziel, je hebt een lichaam, geest en persoonlijkheid en je leeft in  verbinding met hemel en aarde. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van je gedachten en je omgeving op je wel of niet geliefd voelen of je ergens thuis voelen. Of de invloed van de Volle Maan op je emoties. 

 

Als je je eigen behoeften negeert, bijvoorbeeld door jezelf weg te cijferen, niet voor jezelf op te komen, geen grenzen aan te geven of anderen te pleasen, word je ziek, krijg je klachten of problemen. Deze boodschappers van de Ziel vragen je om de balans in je leven te herstellen. 

 

Je hoeft ziekte, klachten of problemen niet te ‘bestrijden’ want dan ga je in de vechtmodus. Je mag vanuit zachtheid bewegen naar heelheid, zonder in de strijd, drama of de verhalen te duiken. Balans komt voort uit Bewust-Zijn en zelfheling door de kracht van Liefde. Dat is de Wijsheid waarmee de Oude Egyptenaren werkten.  

 

De Oude Heelmeesters 

Ongeveer 5.500 jaar geleden ‘verschijnt’ er in het huidige Egypte een zeer hoogstaande cultuur, ogenschijnlijk uit het niets… Een zeer spirituele, bezielde samenleving waarin mensen in harmonie met elkaar samen leven en de verbinding met de Kosmos centraal staat. 

 

De prachtige tempels die zij langs de Nijl bouwen zijn een afspiegeling van de Melkweg en toont hun kennis van de Kosmos, dat in het Grieks ‘harmonie’ betekent. In een aantal van deze tempels werken Heelmeesters. Speciaal opgeleide priesters en priesteressen die ongelooflijk veel kennis hebben op het gebied van heel- en geneeskunde. De tempels waarin zij werken worden Per Ankh genoemd: House of Life. Het oudste ziekenhuis ter wereld, dat zij ‘huis van leven’ noemen, verrijst in Abydos.  

 

Deze Heelmeesters werken holistisch, dus zowel op het fysiek/materiele als het mentale, emotionele en spirituele of energetische niveau. Zij combineren wat wij nu reguliere en alternatieve geneeswijzen noemen. Ze herstellen botbreuken, voeren zeer ingewikkelde operaties uit en maken gebruik van planten, kruiden, aromatherapie, massage, edelstenen, klank, sacrale dans, meditatie, magie en energiewerk, waaronder het werken met de Ankh. 

 

De Heelmeesters behandelen niet uitsluitend de symptomen, zij kijken met name naar de dieperliggende oorzaken. Vanuit afstemming op de Ziel van de patiënt, wordt helder wat er aan de hand is en welke combinatie van behandelmethode(n) kan worden ingezet. Niet alleen iedere patiënt is dus uniek, ook iedere ziekte of klacht en dat vraagt om een unieke ofwel maatwerk oplossing.      

 

De Unieke Zielencode 

Alles begint met bewust zijn. Wat wil de Ziel via een klacht, ziekte of probleem duidelijk maken? Waar ben je uit verbinding gegaan? Wat is er nodig om weer in balans te komen?

 

Het eerste instrument waar je mee leert werken in de Sirius Mysterieschool is de Zielencode. Dat is de unieke Blauwdruk van de Ziel waarin je kunt zien met welke energieën de Ziel naar de Aarde is gekomen. Deze geeft onder andere antwoord op de vraag: welke lessen wil de Ziel leren, waar zitten blokkades en uitdagingen en wat is de rode draad in het leven van deze cliënt? 

 

Voor de samenstelling van de Zielencode leer je werken met een combinatie van Wijsheden uit het Oude Egypte. Het resultaat is een heel praktisch en concrete tool die je cliënt  helderheid en inzicht biedt in zichzelf en bewust maakt van zijn of haar gedachte- en gedragspatronen. Hier begint het heling proces door zelfacceptatie en bewustwording.  

 

De Zielencode wordt ingezet voor de Zielscoaching. In de energetische therapie werk je met de Ankh, de levenssleutel en de Kosmische schijven aan het oplossen van de blokkades die uit de Zielencode naar voren zijn gekomen. Dus ook hier is alles met elkaar verbonden.

Ankh therapie

In de Ankh therapie leer je werken met de Ankh en de Kosmische schijven. De Ankh is de levenssleutel waarmee je blokkades uit het huidige leven kunt opschonen. Je vindt deze blokkades door je af te stemmen op de Ziel van de cliënt. Daardoor ontwikkel en versterk je jouw intuïtie op een snelle en eenvoudige manier. 

 

De Ankh wordt gemaakt op jouw Zielentrilling, het is jouw Zielenmaatje die je helpt groeien in Bewust-Zijn. Hoe meer je met de Ankh werkt, hoe meer mensen de balans weer in zichzelf kunnen herstellen en hoe meer balans jij in je leven gaat ervaren. Want de Ankh werkt ook met en door jou heen. Een prachtige win-win situatie voor cliënt en therapeut.

 

De Ankh behandelingen zijn een uitwisseling tussen jou en je cliënt. Hierin wordt de cliënt zich bewust van de fysieke, mentale, emotionele en spirituele of energetische gevolgen van zijn voelen, denken en handelen. Dat zorgt ervoor dat je cliënt de reis kan maken van hoofd naar hart en buik. Weer kan landen in zijn lijf en beter leert luisteren naar de signalen van zijn lichaam.  

 

Met de Kosmische schijven kun je blokkades uit vorige levens verwijderen die in dit leven nog een belangrijke rol spelen. Door zich te bevrijden van karma en karmische belasting kan je cliënt ruimte en vrijheid voelen in zijn lichaam en zijn leven. En kan het levenspad licht en vreugdevol worden gelopen, precies zoals het bedoeld is.

 

Eigen verantwoordelijkheid

Naast de Zielencode en de Ankh therapie, zijn er tal van mogelijkheden om het heling proces van je cliënt te ondersteunen, waarmee hij of zij zelf aan de slag kan. Als coach of therapeut leidt je de cliënt naar binnen maar het echte Innerlijke werk doet de cliënt zelf. 

 

Egyptische Heelmethoden zijn  geen quick fix. Het zijn geen pleisters die je plakt en weer door. Dat is wat veel mensen tegenwoordig willen want ze ‘hebben geen tijd om ziek te zijn.’ Dan graaf je je eigen graf. Als je geen tijd neemt om te luisteren naar je lichaam en doet wat je altijd deed: dóór, dóór, dóór.., zit je voor je het weet in je 2e depressie of je 3e burn-out of nog erger… 

 

Als je terug in balans wilt komen, moet je andere dingen gaan doen en de dingen anders aanpakken. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. De cliënt blijft dan ook ten allen tijde verantwoordelijk voor het eigen heling proces.

 

Zelf werken met de Oud Egyptische Heelmethoden? 

In de Sirius Mysterieschool word je opgeleid tot ZielenBewust-Zijn Coach en Healer. Hier komen spirituele, energetische en Ankh therapie samen. De Oud Egyptische Heelmethoden zijn te combineren met reguliere, complementaire en alternatieve geneeswijzen. 

 

Is dit je 1e opleiding, of heb je al diverse opleidingen/trainingen gevolgd? Ongeacht waar je staat op jouw Reis, deze opleiding biedt de diepgang en de groei waar je naar op zoek bent.   Voor jezelf, je praktijk en je cliënten.

 

Benieuwd naar de inhoud van de opleiding? Je leest er alles over in de brochure die je hier gratis kunt downloaden: https://siriusmysterieschool.nl/opleiding