Hoe woorden je onbewuste waarheid en je werkelijkheid worden

Ik ben niet waardig (dat Gij tot mij komt)…. Deze woorden zijn er tijdens mijn jeugd heel subtiel ingestampt tijdens de wekelijkse Katholieke kerkdiensten. Als kind denk je niet na maar doe je gewoon na wat al die volwassenen om je heen doen. En dat is niet altijd het juiste voorbeeld om te volgen. 

 

Wanneer je jarenlang, week in week uit, dezelfde woorden hoort of uitspreekt, dan zitten ze in je geheugen ‘gegrift’. Feitelijk ben je jezelf op die manier aan het programmeren. Al naar gelang de betekenis die jij toekent aan die woorden, programmeer je jezelf voor stress of succes en alles daar tussenin. 

 

De 3 lagen van Zijn

Jouw Zijn en hoe jij jezelf uitdrukt in de wereld, is een samenspel van 3 verschillende  bewustzijnslagen. Het bewuste Zijn is, zoals het woord al zegt, dat waar jij je van bewust bent. 

 

Het onderbewuste is de laag van de Ziel, dat is jouw Innerlijk Weten. De dingen die je gewoon wéét (of aanvoelt) zonder te weten waar je deze Kennis hebt opgedaan of waar het vandaan komt. Je intuïtieve maar ook je creatieve vermogens liggen hier opgeslagen.

 

En tot slot is er het onbewuste Zijn. Dat is de laag waar niet alleen je gedachten en overtuigingen liggen opgeslagen maar ook de zaken waar je niet naar durft of wilt kijken, waar je geen contact mee durft of wilt maken of die je niet wilt voelen. Hierdoor kun je jezelf behoorlijk vastzetten. 

 

Maar liefst 95% van al je acties en gedrag worden door dit deel aangestuurd. Zo worden woorden je waarheid op basis waarvan je bijna al je beslissingen neemt. En jouw keuzes en beslissingen bepalen jouw werkelijkheid. Stof tot nadenken. 

 

Voelen en ervaren

Het onbewuste is het werkgebied van Schorpioen. Wanneer de Zon of de Maan door dit teken loopt, wordt het onbewuste deel van je Zijn in het Licht gezet zodat het in je Bewuste Zijn kan komen. Je wordt geconfronteerd met situaties die je laten voelen en ervaren waar en hoe je jezelf blokkeert.

 

Vaak toont dit deel zich door situaties in je leven waarvan je denkt: ik dacht dat ik dit allang achter me had gelaten. Of dat je intense emoties ervaart van angst en onzekerheid want ook die zijn sterk verbonden met Schorpioen. De uitnodiging is om de boodschappen achter de emoties en de lessen van de situaties te zien, te leren en te integreren. 

 

Door je bewust te worden van de woorden die je uitspreekt, wat je tegen jezelf zegt, hoe je jouw kansen en mogelijkheden inschat op een bloeiende praktijk en een gelukkig en vervullend leven, of je jezelf kunt gunnen om te investeren in jezelf, ontdek je je onbewuste achterliggende gedachtenpatronen en overtuigingen. 

 

Zijn dat vooral spelbrekers? Gedachten en overtuigingen die gevormd zijn door pijnlijke ervaringen  en waarmee je jezelf de put in babbelt? Dan wordt het hoog tijd voor een nieuwe, positieve programmering. Hoor je jezelf vaak zeggen ja maar? Dat is nee en. Ook een setje woorden waarbij je mag kijken wat daar onder ligt.

 

In kringetjes blijven draaien 

Veel mensen blijven in dezelfde kringetjes draaien. Ze proberen steeds ‘iets nieuws’ maar feitelijk is het dezelfde actie, hetzelfde patroon in een nieuw jasje waardoor die bloeiende praktijk nog steeds niet van de grond is gekomen. Je nog niet bent gestart of nog steeds niet kunt leven van je praktijk of je droom vooruit blijft schuiven.

 

Misschien omdat je de (onbewuste) diep gewortelde overtuiging hebt dat je niet goed genoeg bent, het niet waard bent of niet verdient om een fijne praktijk te hebben of omdat je angst voor tekort hebt: kan ik daar van leven van mijn eigen praktijk?

 

Dit is jouw kans!

In mijn gloednieuwe online Masterclass 3 Geheimen van een Bloeiende Praktijk deel ik mijn stappenplan, laat ik je zien waar je blinde vlekken zitten, welke strategie bijna iedereen toepast en niemand het gehoopte resultaat van meer klanten en meer omzet oplevert en wat je wel zou moeten doen. Ik toon je nieuwe mogelijkheden. Sta je daarvoor open? 

 

Meld je nu hier aan voor deze gratis Online Masterclass:

https://siriusmysterieschool.nl/3-geheimen-van-een-bloeiende-praktijk 

 

Wanneer: donderdag 16 november van 20.00 – 21.30 uur

            maandag 20 november van 20.00 – 21.30 uur

            donderdag 23 november van 20.00 – 21.30 uur 

 

Na afloop ontvang je de replay. Als je live aanwezig bent tot het einde van de workshop, ontvang je een mooie bonus waarmee je direct aan de slag kunt.

 

Je bent van harte welkom!