Jaarenergie 2023  

Spiritueel Ontwaken en Radicale Veranderingen

Op 1 januari heten we een heel nieuw jaar welkom. Ook wanneer je dit blog later in het jaar bekijkt is deze informatie interessant want ik beschrijf hierin de jaarenergie. Wat is dit jaar de uitnodiging van 2023? Waar liggen kansen en mogelijkheden?

Wat is de energie van 2023?

Numerologisch gezien is 2023 een 7 jaar. Een jaar waarin velen Spiritueel zullen Ontwaken, al dan niet door plotse, onverwachte en ingrijpende veranderingen. De schrijfwijze van het getal 7 verwijst naar het verbinden van Hemel en Aarde. Het aarden van Spiritualiteit en de spirituele beleving. Je kunt het getal ook bezien als een bliksemflits. Licht dat van de Hemel naar de Aarde komt. Het is een jaar om te kiezen wie je wilt Zijn en daar vol overtuiging naar toe te bewegen.

Het getal 20 staat voor perfecte visie door zonder oordeel te kijken naar jouw leven en de keuzes die je daarin maakt. Stel je voor dat je boven aan de trap zit en dat onder aan de trap jouw leven als een film aan je voorbij trekt. Dankzij het kijken vanaf een hoger perspectief, ben je in staat om uit de emotie te blijven. Objectief te beoordelen wat jij wilt en kunt verbeteren en veranderen om een Zielsvervullend leven te leiden.

Het getal 23 is verbonden met de Koninklijke Leeuwenster. De ster Regulus die zich in het midden van het teken Leeuw bevindt. Leeuw is de energie van het hart en het Hartgedragen Leiderschap. 

De energie van 2023 is vanuit een perfecte visie moedig Leiderschap tonen en vol vertrouwen keuzes maken waardoor jouw leven in lijn komt met jouw Goddelijke bestemming hier op Aarde. Het Hogere Doel van jouw aanwezigheid. 

Het getal 23 reduceert naar 5 en dat getal staat voor communicatie, jouw eigen stemgeluid laten horen, avontuur, vrijheid, plezier ervaren en verandering. Verandering is een constante in ons leven en dat vraagt flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Zeker in 2023 waarin we veel plotse doorbraken en vernieuwing mogen verwachten.  

Immers, de energie van 7 is ook verbonden met Neptunus, de planeet van het Eenheidsbewustzijn, spiritualiteit en dromen en met Uranus. De rebel aan de hemel die zorgt voor plotse grote doorbraken. Die laat eindigen en verdwijnen wat ons Hoogste Goed niet langer dient. Het is de planeet van inspiratie en ingenieuze vernieuwing.    

Wat is de uitnodiging van 2023?

De Verbinding met de Bron in jou, het afstemmen op je Hart en het luisteren naar de Fluistering van je Ziel om jouw Roeping te ontdekken en daar concreet invulling aan te geven, dat is het centrale thema van dit jaar. 

Je wordt uitgenodigd om spiritualiteit een betekenisvolle plek in jouw leven te geven. Om terug te keren naar de Bron in jou, te ontdekken wie je werkelijk Bent en van daaruit jouw leven vorm te geven. Om je af te stemmen op het verlangen en de wens waarmee jouw Ziel naar de Aarde is gekomen en deze te realiseren.

Wat zeggen de sterren en planeten?

De Zon staat op 1 januari op 10 graden van het teken Steenbok. Het teken dat verbonden is met de realisatie van het Hoger Doel in het leven. Als je kijkt naar de Steenbok in de natuur, dan zie je dat deze ongekende hoogtes kan bereiken. Het is misschien niet de snelste klimmer maar qua karakter, talenten en vaardigheden is hij het best uitgerust om moeilijk begaanbare paden te lopen, obstakels te overwinnen en eenzame hoogtes te bereiken.

10 is het getal van een groots nieuw begin én van directe manifestatie. Waar je nu aan denkt of aandacht aan schenkt, kan zich direct manifesteren. Dus wees je bewust van waar je met je aandacht bent. Focus op wat je wil, niet op wat je niet wilt. Zet daarom een heldere, duidelijke, positieve intentie voor 2023. 

Wanneer jij invloed wilt hebben op de uitkomst of het resultaat zul je daarvoor zelf in actie moeten komen. Dat is de energie van Steenbok: verantwoordelijkheid nemen voor jouw levenspad en levensgeluk. Past het werk dat je doet nog bij jouw Zielsmissie? Voel je dat je door en dankzij jouw werk jouw Unieke bijdrage kunt leveren aan een mooiere en betere wereld?   

Het getal 10 reduceert tot 1 en dat is het getal van de Pionier, van een nieuwe start, een heel nieuw begin. De Pionier die zijn hart volgt en zich daarbij niet laat afleiden of weerhouden door de mening van anderen. 

Het vierkant dat Jupiter in Ram met de Zon in Steenbok maakt duidt eveneens op een heel krachtig nieuw begin. Ram is het 1e teken uit de Dierenriem en Jupiter staat nu op 1 graad van het teken Ram. Het getal dat de Pionier vertegenwoordigt. Bovendien is Jupiter de planeet die alles vergroot en versterkt en daarmee een behoorlijke boost geeft aan dit nieuwe jaar: een waarlijk groots nieuw begin. 

Jupiter maakt dat je je optimistisch voelt over jouw levensdoel. Moed, lef en durf hebt om ervoor te gaan, wat er ook gebeurt of wat anderen ook zeggen. En dat, dankzij de praktische Steenbokenergie, het dit jaar niet bij dromen blijft maar dat je ook echt in actie komt en jouw Zielsmissie gaat realiseren.

De mooie verbinding tussen Jupiter en Venus, de planeet die verbonden is met je werk vraagt je te kijken wat mag worden afgerond. Wat heb je geleerd over jezelf en jouw rol in de wereld in het afgelopen jaar en hoe wil je dat in 2023 anders vorm geven? De energie van Jupiter zorgt voor een optimistische houding zodat je kansen en mogelijkheden kunt zien en grijpen!

De Maan staat nu op 3 graden van het aardeteken Stier. Dit verwijst naar het ervaren van emotionele veiligheid en zekerheid door de inzet van de Goddelijke creatiekracht van de 3. Wat mag er nu door jou geboren worden? Wat ga je in de wereld zetten? Wat wil jij in 2023 in jouw leven verwelkomen? 

Uranus is de planeet van plotse verandering en van het Spiritueel Ontwaken. Hij initieert grote doorbraken door af te breken en te laten verdwijnen wat niet langer dient om plaats te maken voor iets nieuws, iets beters. In Stier heeft dat te maken met de Aarde en aardse zaken: landbouw, geld en bezit, met dat waar je waarde aan hecht, wat voor jou waardevol is, jouw waarden en jouw eigenwaarde.  

De verbinding die Uranus maakt met de Zon en met Mercurius die nu op 23 graden Steenbok staat, zorgt opnieuw voor de activatie van de energie van 23, de Koninklijke Leeuwenster. Uranus is de Vernieuwende Denker die je nu voorziet van heel heldere en vernieuwende ideeën en inspiraties die je concreet kunt uitvoeren. 

Ook Neptunus doet een duit in het zakje. Hij staat nu in het dromerige teken Vissen dat verbonden is met Spiritualiteit en maakt een mooie verbinding met Mercurius en met Venus. Je kunt  daardoor mooie inspiraties en ideeën ontvangen ten aanzien van het kiezen van richting in je werk vanuit een spiritueel perspectief. Je kunt antwoord krijgen op jouw vraag: hoe kan ik bijdragen aan een mooiere en betere wereld? 

Pluto, de planeet van transformatie maakt een uitdagend aspect met de Maan. Pluto daagt je daarmee uit om oude ideeën over emotionele veiligheid en zekerheid over boord te zetten. Je niet langer afhankelijk op te stellen ten opzichte van de ander of van de overheid, instituties en instanties. Het is het jaar om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het creëren van veiligheid en zekerheid.   

De mooie aspecten die Pluto maakt met Mercurius, Venus, Jupiter en Neptunus, zorgen ervoor dat je in staat bent om alles dat je in de weg staat om zelf verantwoordelijkheid te nemen, kunt transformeren en nieuwe, betere keuzes kunt maken doordat je glashelder kunt zien waar je in de macht en onmacht zit of wordt gezet. Welke gedachte- en gedragspatronen jou belemmeren om jouw volledig potentieel te leven.

Wat een bijzondere energiepatronen en duidelijke boodschappen weerspiegelt de hemel op 1 januari van 2023 waardoor helder is wat de uitnodiging is van dit nieuwe jaar en waar kansen en mogelijkheden liggen voor groei en ontwikkeling. Ik hoop dan ook van harte dat je gebruik gaat maken van deze prachtige energie, moed, lef en durf toont en verantwoordelijkheid neemt voor jouw levensgeluk. En bovenal: jouw Zielsmissie gaat ontdekken en leven. 

Misschien heb je er reikhalzend naar uit gekeken om 2022 definitief achter je te laten. Misschien roep je voor het zoveelste jaar op rij: dit gaat mijn jaar worden! Hoe het ook zij, 2023 heeft heel wat voor ons in petto en zoals ik altijd zeg: je moet zelf in actie komen.

Wanneer jij van 2023 jouw mooiste jaar ooit wilt maken, dan moet je nu in beweging komen.  Andere dingen gaan doen en de dingen anders gaan doen. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. En ik kan je op verschillende manieren helpen.

In de Lichtdragers Community kun je je verbinden met gelijkgestemden. Word je dagelijks geïnspireerd om spiritueel te groeien: persoonlijk en zakelijk. Vraag hier jouw gratis lidmaatschap aan: https://www.facebook.com/grous/LichtdragersCommunity

Ben jij klaar om jouw Zielsmissie te ontdekken en jouw volledig potentieel te leven? Jouw mooiste jaar ooit te beleven? Dan is de Inwijding tot Zielenbewustzijn Coach en Healer wellicht voor jou. De brochure van deze prachtige, leven veranderende opleiding kun je hier bekijken en downloaden: https://www.siriusmysterieschool.nl/opleiding 

Ik wens jou een Magisch 2023 waarin je de sleutels voor een  Zielsvervullend Leven mag ontdekken en jouw Zielsmissie mag gaan leven.