Wat staat er in de Sterren? 

Maandag 1 januari verwelkomen we een magisch nieuw jaar. Een turbulent jaar dat grote veranderingen en verrassende vernieuwingen brengt. Op deze dag sla je een heel nieuw hoofdstuk open in je levensboek en ik hoop van harte dat je staat te popelen om daar invulling aan te gaan geven.  

 

Terugblikken en vooruitzien

De afgelopen 4 jaar waren in velerlei opzichten niet gemakkelijk. Van 2020 tot en met 2023, is het Bewustzijn van Licht en Liefde geopend en zijn veel mensen door diepe Innerlijke Helingprocessen gegaan. De hoge Lichtfrequenties die naar ons toestromen nu de Aarde zich door de fotonengordel beweegt, zorgen ervoor dat de schaduwkanten worden getransformeerd om ruimte te maken voor Licht en Liefde. Het is de voorbereiding geweest voor de midden fase van 2024 tot en met 2026 die we nu in gaan.

 

In de komende jaren zal ook het oude in de buitenwereld dat niet meer dient, verdwijnen om ruimte te maken voor het nieuwe, dat we met elkaar mogen neerzetten. Nieuwe manieren van samen-leven en samen-werken voor het hoogste Goed en met oog voor de belangen van iedereen. Dat is het thema van het Watermantijdperk. Welke rol zie jij hierin voor jezelf weg gelegd? Welke kansen en mogelijkheden wil je creëren? Waar wil jij je met Hart en Ziel voor inzetten? 

Schepper van je eigen leven

Veel mensen beseffen nog steeds niet dat ze de creator van hun eigen leven(sgeluk) zijn. Vol verwachting kijken ze naar de buitenwereld in de hoop dat de oplossing voor hun problemen daar vandaan gaat komen. De onrust en chaos in de wereld en alles dat in het Licht komt te staan, zullen ertoe leiden dat steeds meer mensen zich bewust worden van hun eigen verantwoordelijkheid en scheppende vermogens. Dat ze weer op zoek gaan naar betekenisgeving, hun doel in dit leven en dat leidt tot een gelukkiger en vervullend leven.

 

Steenbok helpt je in je Leiderschap stappen

De Zon loopt nu door het teken Steenbok. Het teken uit de Dierenriem dat verbonden is met het dragen van verantwoordelijkheid, met je carrière, je maatschappelijke positie en met hard werken om iets neer te zetten voor meerdere generaties. Het is de energie van leiderschap, de ondernemer in jou, gaan staan waar je voor gekomen bent en je Zielsmissie vervullen.

Dit teken wordt geregeerd door Saturnus. De planeet die je helpt je grenzen te bewaken en  gezonde keuzes te maken zodat je je trilling hoog kunt houden en je Zielsmissie kunt realiseren. Waar zeg jij volmondig ‘ja’ tegen en wat laat je links liggen?

Steenbok heeft een heel duidelijk doel voor ogen, is heel geduldig, geen snelle winstpakker  maar gefocust op de langere termijn en de hogere doelen in zijn leven. Hij wijkt niet af van zijn pad en laat zich niet uit het veld slaan door obstakels of tegenslag. Zijn scherpe  onderscheidingsvermogen helpt om de juiste keuzes te maken: wat brengt mij dichter bij mijn doel en wat brengt mij daar van af? Focus is key!

Je draagt de hele Kosmos in je en dus ook de energie van alle 12 tekens van de Dierenriem in je. Hoe gebruik je de energie van Steenbok en hoe kan deze energie je helpen die daadkrachtige, Hartgedragen Leider te zijn die anderen inspireert om ook Leiderschap en daarmee verantwoordelijkheid te nemen over het leven? 

Een vliegende start 

De Zon maakt een mooie verbinding met de Maan in Maagd, het teken van dienstbaarheid, met Uranus, planeet van vrijheid, verandering en vernieuwing en met Jupiter, planeet van Hogere Wijsheid en Waarheid. De Zon staat  voor het bewustzijn van Licht en Liefde. Hoe mooi dat zij nu op deze 1e dag van het nieuwe jaar, aangeraakt wordt door de Maan en deze planeten en haar Licht kan doen schijnen op het bewustzijn en de thema’s waar deze planeten voor staan. Een heel positieve start van 2024.

Op 2 januari eindigt de Mercurius retrograde en eind januari gaat ook Uranus weer vooruit lopen. Alle planeten bewegen dan weer voorwaarts en dat geeft een gevoel van vooruitgang, er komt weer beweging, je denken is weer helder en Uranus in Stier vraagt je open te staan voor vernieuwing en verandering. Wat is voor jou waardevol en welke vernieuwing wil je brengen in en met je (levens)werk?

Spiritualiteit als ankerpunt

Neptunus en Saturnus staan ook in 2024 in het teken Vissen en nodigen je op indringende wijze uit verantwoordelijkheid te nemen voor je spirituele ontwikkeling. Verder te groeien naar het Eenheidsbewustzijn door te leven vanuit Onvoorwaardelijke Liefde en Compassie. Je te verbinden met de Bron in jou, je af te stemmen op je Hart. Dat gaat in 2024 heel belangrijk zijn en je helpen om in het oog van de storm te blijven staan.

 

De 3 mercurius retrogrades van 2024 gaan je hierbij helpen. Ze vinden allemaal plaats in vuurtekens en brengen je terug in je Hart. Wat is je passie? Waar wil je je met Hart en Ziel voor inzetten? Hoe geef je invulling aan jouw Leiderschap? Op welk vlak wil je die pionier zijn? Welke toekomst wil je creëren?  

Het astrologisch hoogtepunt van het jaar 

De conjunctie, de samenstand van Jupiter en Uranus in april 2024 vormt het astrologisch hoogtepunt. Twee planeten die verbonden zijn met Spiritueel Ontwaken, Hogere Waarheid en Wijsheid, moed, vrijheid, de toekomst, vernieuwing en verandering, nieuwe perspectieven en Hoger Bewustzijn. 

In de aanloop naar deze samenstand zal de energie steeds sterker voelbaar worden. Zullen de tegenstellingen steeds verder worden uitvergroot zodat zichtbaar wordt waar we individueel en als samenleving uit balans zijn. Waar vernieuwing en verandering nodig zijn. En zal de roep om vrijheid en bevrijding van systemen die onze groei en ontwikkeling in Bewust-Zijn, niet langer dienen, steeds groter worden. 

Dat kan chaotisch zijn. Laat je niet meezuigen in deze energie. Maak wijze keuzes als het gaat om waar je aandacht en energie naar toe gaan. Wat voedt je Ziel en wat niet? Waar kun jij verantwoordelijkheid voor dragen en waar heb je geen invloed op? 

 

Katalysatoren voor Groei

Ook de eclipsen, zons- en maansverduisteringen van 2024, doen een flinke duit in het zakje als het gaat om groei en verandering. Met name de zoneclips van 8 april die in Canada, de Verenigde Staten en Mexico een volledige zonsverduistering zal zijn, zorgt voor een grote groeispurt en opent een enorm potentieel aan kansen en mogelijkheden voor vooruitgang. 

Onze collectieve toekomst

Noordelijke Maansknoop en Cheiron staat allebei in het teken Ram, het teken van moed en Leiderschap. Dat is waar we naar toe mogen groeien. Cheiron brengt alles naar boven dat te maken heeft met de pijn en onzekerheid die op je Leiderschap zit: zelftwijfel, een ongezond  zelfbeeld en lage eigenwaarde zodat je dat kunt helen. 

Heel bijzonder is dat naast de Noordelijke Maansknoop die staat voor onze collectieve toekomst en daar waar we als collectief naar toe bewegen, ook Cheiron, de planeet van onze verwonding, met elke planeet verbinding maakt en gaat maken waardoor de energie en het bewustzijn van de planeten, een positief effect heeft op onze collectieve toekomst alsook onze verwonding. 

Chaos en vernieuwing 

Dit is een fase die door chaos naar vernieuwing, orde, vrede en harmonie leidt. Als je thuis een grote schoonmaak of opruiming gaat houden, dan trek je alle kasten leeg of de kasten van muur, en dan is er in 1e instantie chaos. Je kent het wel, die dagen waarop je hoopt dat de deurbel vooral niet gaat en er geen onverwacht bezoek op de stoep staat.

En na een paar dagen, als alles weer heerlijk schoon en opgeruimd is, geeft dat een heel fijn gevoel, de energie is ook anders in huis. Het geeft rust en zorgt voor een harmonieuze sfeer. Orde op zaken stellen, dat is dit jaar heel belangrijk, je gedachten en overtuigingen blijven observeren en opruimen wat je groei en ontwikkeling niet langer dient. 

Zo is het ook met de chaos in de buitenwereld. Wat er ook gebeurt, blijf in je Hart. Blijf neutraal. Oordeel en veroordeel niet want daarmee wordt je meegezogen in de energie van afgescheidenheid. Focus op dat wat je in je Hart brengt. Waar je invloed op hebt. Straal jouw Licht, Liefde en Wijsheid in de wereld, wees het Licht en de Liefde.

Angst en onzekerheid zorgen voor afgescheidenheid en trekken je uit de eenheidservaring. Vertrouw op het Grote Plan en dat alles voor ons Hoogste Goed gebeurt. De Kosmische kracht die de Oude Egyptenaren Maát noemen, is de gevleugelde waarheid en compassie die zetelen in je Hart. Laat je denken, je woorden en je acties in afstemming zijn met haar energie. De energie van Liefde en Compassie.

  

Hartgedragen Leiderschap

2024 is een 8 jaar. Het jaar van het Hartgedragen Leiderschap. Het jaar om te gaan staan voor je Zielsmissie en er ook daadwerkelijk werk van te maken. Het is een jaar van hard werken vanuit je Hart en een jaar waarin je veel kansen en mogelijkheden hebt voor groei, ontwikkeling en zelfrealisatie.

2023 was een 7 jaar. Een jaar van naar binnen keren om de Hemel naar de Aarde te brengen in jezelf. Om al je schaduwkanten aan te kijken en te transformeren als voorbereiding op 2024. Een 8 jaar is een jaar van naar buiten treden. 8 is ook het getal van oneindigheid. Je hebt oneindig veel mogelijkheden om je toekomst vorm te geven, je levensgeluk te scheppen want jij bent die krachtige creator. 

De volledige datum 1-1-2024 telt op tot 10/1. Daarmee wordt de energie van een nieuw begin maar liefst 3 maal geactiveerd. Het is het getal van de pionier, van leiderschap. En het getal 10 staat voor een zéér groot nieuw begin. Echt een heel beloftevol nieuw jaar al zullen de vernieuwingen en veranderingen niet zonder slag of stoot gaan.

Manifest Your Light

Nu je hebt het vast al begrepen, 2024 wordt een heel intens en groots jaar waarin het heel belangrijk is om, wat er ook gebeurt, in je Hart te blijven en steeds vanuit een kristalheldere focus de juiste keuzes te maken. In je Leiderschap te stappen om je gave in dienstbaarheid met de wereld te delen en je doelen te verwezenlijken.

Dat kan van tijd tot tijd overweldigend en uitdagend zijn. De online sessies van Manifest Your Light ondersteunen je om het beste uit jezelf en dit jaar te halen. De verdiepende uitleg over de energie van de maand en de handreikingen die je ontvangt, helpen je om deze periode goed te navigeren en steeds de juiste keuzes te maken. We zetten een krachtig veld van Licht en Liefde neer waarin we de nieuwe Lichtcodes downloaden die dan actief zijn en integreren ze op cel- en DNA niveau. Zo blijft je trilling hoog, wat er ook gebeurt. En kun je vol vertrouwen stappen blijven zetten, ook als het lastig en uitdagend is of wordt.

Schrijf je hier in voor Manifest Your Light: https://siriusmysterieschool.nl/online-event  

Na afloop ontvang je de link naar de opname die je een maand lang terug kunt kijken. Je kunt je nog inschrijven voor het ontvangen van de opname van de speciale sessie voor de opening van het jaar op 1/1/2024.     

Ik hoop je te mogen verwelkomen tijdens Manifest Your Light en sluit af met je een Magisch 2024 te wensen. Ga staan voor je Zielsmissie. Blijf verbonden in je Hart. Laten we er samen een prachtig jaar van maken door ons Licht en onze Liefde te verspreiden voor de Heling van de Mensheid. 

Irene

(Een deel van) dit artikel delen? Graag! Met vermelding van de auteur: Irene van den Oever