Nieuwe Maan in Schorpioen

Maandag 13 november vieren we de Nieuwe Maan in het diepgravende teken Schorpioen. Een verrassende Nieuwe Maan die dankzij de invloed van Mars en Uranus, je leven volledig op zijn kop kan zetten en ingrijpend kan veranderen.   

Schorpioen is het teken van diepgaande transformatie. Hij graaft diep en haalt alles dat in je onbewuste ligt opgeslagen naar boven. Slechts 5% van je gedrag stuur je zelf bewust aan, 95% wordt door je onbewuste aangestuurd. En dat is niet bepaald je grootste schatkamer. 

In de meeste gevallen liggen daar gedachten en overtuigingen opgeslagen waarmee je jezelf klein houdt, die zorgen voor een lage eigenwaarde, onzekerheid, angst voor het onbekende en die je weerhouden om je hoofd boven het maaiveld te steken en je eigen pad te lopen. 

Je hebt dit pakket aan gedachten en overtuigingen zelf opgebouwd door je reacties op je levenservaringen. Daarnaast is het een erfenis van je ouders, opvoeders, cultuur en maatschappij waarin je bent groot gebracht. Dat totaalplaatje bepaalt door welke bril je naar de wereld kijkt, hoe je situaties interpreteert en reageert. Doordat je de neiging hebt te reageren vanuit het onbewuste en ervaringen uit het verleden, blijf je in kringetjes ronddraaien en steeds dezelfde resultaten zien, voelen en ervaren in je leven.   

Schorpioen is de energie van de Innerlijke Psycholoog die alles dat je belemmert en beperkt in je bewustzijn brengt zodat je inzicht krijgt in hetgeen je levensgeluk saboteert. Soms zijn dit zaken waar je bewust niet naar wilt kijken. Die je voor je uit blijft schuiven omdat je “dat pad niet af wilt” uit angst de controle te verliezen als de ‘beerput’ open gaat. Soms zijn het schaduwkanten, oude pijn en verdriet waarvan je je niet bewust bent dat ze nog steeds je leven aansturen.  

Alles dat nu tijdens deze Nieuwe Maan in je bewustzijn wordt gebracht, mag worden aangekeken en geheeld zodat je stopt met jezelf te saboteren en jouw Innerlijke Kracht op een creatieve manier kunt inzetten om het leven te leven waarvoor je geboren bent. 

 

Diepgaande transformaties

Tijdens deze Nieuwe Maan staan de Zon, Maan en Mars, de planeet van actie en daadkracht, in Schorpioen. Uranus in Stier staat lijnrecht tegenover dit drietal en dat kan voor grote  onverwachte wendingen zorgen in je leven op het gebied van werk, relatie. Je kunt het gevoel hebben de controle totaal kwijt te zijn en dat kan angstig en onzeker maken.

Uranus is de planeet van vernieuwing en verandering en van grote, plotselinge doorbraken, hij werkt bevrijdend. Het is de rebel aan de hemel waarvan je nooit precies weet wat hij op je pad zal brengen maar alles dat hij in je leven laat verdwijnen, de deuren die hij sluit, zorgt ervoor dat nieuwe wegen geopend worden die nooit in je zouden zijn opgekomen. Uranus laat alleen dat verdwijnen dat je niet langer dient, dat je evolutie en groei in de weg staat.   

De uitnodiging is om in vertrouwen en overgave te gaan. Niet in de weerstand te duiken want er zullen mogelijk veranderingen plaatsvinden waar jij en ik totaal geen invloed op hebben. Stel jezelf steeds de vraag: wat is er nu mogelijk?

 

Een groots en verrassend nieuw begin

Nieuwe maan is de fase waarin je een nieuw zaadje kunt planten voor hetgeen je in je leven wil verwelkomen. Dat kan nu een heel groots nieuw begin zijn en zich misschien wel in een heel andere richting gaan ontvouwen dan je had gedacht of verwacht. Vertrouw op het Universum en het grote Plan.

Voordat Pluto werd ontdekt, was Mars de heerser over Schorpioen. Pluto is de huidige heerser en dat betekent dat de energie en thema’s van deze planeten, zich heel sterk uitdrukken in dit teken Schorpioen. Opnieuw een aanwijzing dat deze Nieuwe Maan een enorm groeipotentieel in zich draagt.

Alles duidt erop dat dit een Nieuwe Maan is waarin Wedergeboorte centraal staat. Alles dat gebeurt, is voor ons hoogste goed, zowel individueel als collectief. Onze evolutie als mens en die deze prachtige planeet, zit nu in een stroomversnelling, er is geen weg terug. Wij zijn de architecten van het Nieuwe Gouden Tijdperk.

 

Hoger Bewustzijn 

Uranus zorgt voor grote doorbraken en bevrijdt van alles dat de evolutie als mens en als Ziel en als collectief niet langer dient. Doorbreken en afbreken van oude patronen, van systemen en instituties. Mars zet aan tot actie om de juiste stappen te zetten. Te handelen naar de ontvangen inzichten. 

Grootse, plotse, vernieuwing en verandering is nu onvermijdelijk vanwege de sterke invloed van Uranus, Mars en Schorpioen. Uranus sluit niet alleen oude deuren en opent nieuwe wegen. Het is ook de planeet die versneld helpt groeien naar een Hoger Bewustzijn. Het BewustZijn van Licht en Liefde, wetend dat al het leven op Aarde bezield is en vanuit de Bron met elkaar verbonden is. Een prachtige kans om een kwantum groeisprong te maken. 

Mars is impulsief: eerst doen dan denken. Dat komt nu goed van pas want door teveel in het  denken te gaan zitten kom je niet in actie en verandert er ook helemaal niets. Je kunt nu een geheel nieuwe richting kiezen of op worden gestuurd. Sta open voor verandering. Heet vernieuwing en bevrijding welkom en wees flexibel. Stel jezelf deze vragen: Wat betekent vrijheid voor mij en waar wil ik meer vrijheid ervaren? Waar wil ik mij van bevrijden?

Focus op je hartsverlangen 

De Zoneclips in Weegschaal en de Maaneclips in Stier van oktober werden geregeerd door Venus en nodigden uit om de komende 6 maanden te focussen op dat wat voor jou waardevol is, waar je waarde aan hecht je waarden en je werk, de manier waarop je in je levensonderhoud voorziet. Waar gaat jouw hart van zingen, waar krijg je energie van? 

Neptunus in Vissen maakt een mooi aspect met de Zon, Maan en Mars. Dat betekent dat je nu heel goed contact kunt maken met je diepste wensen en verlangens. Dat eindelijk helder en duidelijk wordt wat je het allerliefst zou realiseren in jouw leven. Omdat Vissen net als Schorpioen een waterteken is, kun je je overweldigd voelen door alle emoties die hierbij vrijkomen. Laat het toe. Ook dit is een bevrijding en het is heel normaal dat je geraakt wordt wanneer je contact maakt met je diepste hartsverlangen.

Saturnus maakt een uitdagende verbinding met de Zon, Maan en Mars. Dat kan de heftige uitwerking van al dat impulsieve vuur wat temperen en is een uitdrukkelijke uitnodiging om verantwoordelijkheid te nemen voor je dromen, de juiste keuzes te maken en stappen te zetten.  

Creëer een nieuw fundament

Venus in Weegschaal zorgt voor de verzachting van de zeer sterke mannelijke energie van deze Nieuwe Maan. De numerologie en tarot benadrukken dat de Wedergeboorte mag worden gerealiseerd door het inzetten van de zachte vrouwelijke energie van het getal 13. Van wat en wie mag je nu in dankbaarheid afscheid nemen zodat je die gouden toekomst voor jezelf kunt creëren, je hartsverlangen kunt realiseren?

13 reduceert naar 4 en dat is het getal van structuur, van duidelijke grenzen en begrenzing. In de tarot is dat de kaart van de Keizer, de strateeg die sterk gefocust is op het realiseren van zijn doel en daar ook een duidelijk plan voor heeft. 

Dankzij deze transformerende Nieuwe Maan kun je een nieuw fundament leggen onder je leven en dat doe je op 2 manieren. Je legt een financieel fundament door het werk dat je doet en een emotioneel fundament door het gezin dat je vormgeeft.

De Zon en de Maan staan nu op 20 graden, het getal van perfecte visie, vernieuwing, de waarheid kunnen zien. In de tarot is 20 de kaart van het Oordeel. Je mag je bevrijden van   alle oordelen van jezelf en de ander. Je maskers afzetten en je eigen waarheid leven. Volledig jezelf zijn, het leven gaan leven zoals het is bedoeld: in liefde, vreugde en harmonie door afstemming op je Hogere Zelf en de Bron in jou.

Je Zielsmissie ontdekken en leven

Het is de hoogste tijd om je zielsmissie te ontdekken en leven. Te gaan doen waarvoor je gekomen bent. Steeds meer mensen lopen vast in hun leven, werk en relatie en stellen zichzelf de vraag: is dit alles of is er meer in het leven en wat is dat dan? Velen blijven steeds in dezelfde kringetjes rond draaien omdat ze niet weten hoe en waar ze moeten beginnen om dat mooiere leven voor zichzelf te creëren. Ze blijven terugvallen in dezelfde oude patronen en toxische relaties.

3 Geheimen 

Wil jij die verdiepingsslag in jezelf maken, je Zielsmissie ontdekken en realiseren en anderen ondersteunen en begeleiden in hun transformatie proces? Of heb je al een praktijk en wil je groeien, een verdiepingsslag maken voor jezelf en je cliënten? Dan nodig ik je van harte uit voor mijn gloednieuwe gratis online workshop: 3 Geheimen van een Bloeiende Praktijk.   

En voor mij is een bloeiende praktijk een praktijk waarin jij en je cliënten tot bloei komen. Ook als je nog niet weet of je wilt starten met een eigen praktijk ben je van harte welkom.

Wat gaan we doen? In deze online workshop ontdek je de geheime en belangrijkste bouwsteen waarmee je een stevig fundament legt voor een bloeiende praktijk, hoe je je Zielsmissie ontdekt en realiseert, welke fout de meeste mensen maken waardoor ze uiteindelijk opgeven en waarom stapelen (en wat dat precies inhoudt vertel ik je in de workshop), niet de juiste strategie is en wat je wel zou moeten doen.  

Na deze super waardevolle workshop voel je je zelfzeker en enthousiast om jouw Zielsmissie te ontdekken en realiseren en jouw impact op een mooiere en betere wereld te vergroten. Het is een fantastische voorbereiding op 2024: het jaar van Hartgedragen Leiderschap.

 

Wanneer: maandag 13 november van 20.00 – 21.30 uur

            donderdag 16 november van 20.00 – 21.30 uur

            maandag 20 november van 20.00 – 21.30 uur

            donderdag 23 november van 20.00 – 21.30 uur 

 

Na afloop ontvang je de replay. Als je live aanwezig bent tot het einde van de workshop, ontvang je een mooie bonus waarmee je direct aan de slag kunt.

 

Je bent van harte welkom!