Lentezonnewende en Nieuwe Maan in Ram 

Waar wacht je nog op!

Maandag 20 maart vieren we de Lentezonnewende. Een dag later is het Nieuwe Maan in Ram en vieren we de start van het nieuwe astrologische jaar. En daarmee van een nieuwe Bewustzijn cyclus. Het is een groots, nieuw begin vol passie en vuurenergie! 

 

Wat is de Lentezonnewende?

De Lentezonnewende markeert de start van de Lente. Dit wordt ook wel de lente equinox genoemd. Die naam verwijst naar het feit dat, doordat de zon op deze dag loodrecht boven de evenaar staat, de dag en de nacht even lang zijn. Vanaf nu zullen gaan de dagen lengen en kunnen we van meer zonuren genieten. Wanneer we op het Noordelijk Halfrond de lente verwelkomen, markeert dit voor het Zuidelijk Halfrond de start van de herfst. 

 

Maandag 20 maart nemen we afscheid van de winter en begroeten we het seizoen van groei en bloei. De knoppen van bomen, planten en bloemen barsten open en de natuur toont opnieuw haar volle pracht.  

 

Lente is het seizoen van nieuw leven met lammetjes en ander jongvee in de wei. Alle kracht die in de winter is verzameld, alle energie die is opgebouwd door naar binnen te keren, te reflecteren en te evalueren, kan nu naar buiten stromen. Tijd voor een nieuw begin. 

Goddelijke Creatiekracht 

De volledige datum van de Lentezonnewende, 20 maart 2023 telt op tot 3. Het getal van Goddelijke creatie. Creatie die ontstaat door de versmelting van de Goddelijke Mannelijke van actie en daadkracht en de Goddelijke vrouwelijke energie van harmonie en balans. Dit kan niet alleen leiden tot nieuw menselijk leven, het kan ook de start van een nieuw bedrijf, de uitwerking van een nieuw plan of project of de realisatie van jouw droom inhouden.  

 

Maart 2023 is een 10 maand, dat wil zeggen de maand waarin een groots nieuw begin kan worden gemaakt want dat is de energie van 10. De 1 verwijst naar de nieuwe start en de 0 verwijst naar Goddelijke bescherming bij dit nieuwe begin. Wanneer je focust op de realisatie van je doelen kun je de komende maanden veel zegeningen ontvangen. De Lente bestrijkt immers een periode van 3 maanden.  

 

Laat je niet afleiden en laat je niet weerhouden door angst en twijfel. Ga in vertrouwen en overgave en blijf elke dag stappen zetten die je dichter bij je doel brengen. Je zult nieuwe ervaringen opdoen in het werken met je Licht en je schaduw. Dat zorgt voor verandering en groei in Bewust-Zijn.   

 

Nieuwe Maan in Ram 

Een dag na de Lentezonnewende vieren we de Nieuwe Maan in Ram. Met de maand maart 2023 als 10 maand, maar liefst 5 hemellichamen in het teken Ram én Mars, die Ram en deze Nieuwe Maan regeert op 28 graden, dat ook reduceert naar 10 en 1, wijst alles erop dat dit  een zeer krachtig nieuw begin is van het  astrologische jaar.

 

Bovendien hebben we dit jaar maar liefst 2 nieuwe manen in Ram. De 2e Nieuwe Maan valt op 20 april. Dat is een nieuwe maan zonsverduistering op 29 graden Ram. Zons- en maansverduisteringen symboliseren een belangrijk keerpunt en verandering van richting.   

Waarom start het astrologisch jaar in maart en niet op 1 januari?

Het astrologische nieuwe jaar start op het moment dat de Zon het teken Ram, het 1e teken van de Dierenriem binnenloopt. In januari loopt de zon door het teken Steenbok. Nadat ze haar baan heeft afgelegd door Steenbok, Waterman en Vissen, komt ze aan in Ram.

 

Ram is het 1e teken van de Dierenriem, symboliseert de start van een nieuwe bewustzijn cyclus. Het begin van een nieuwe Reis door de Dierenriem. Elk teken in die Dierenriem vertegenwoordigt bepaalde kwaliteiten en eigenschappen die je helpen je Bewust te worden van de Onvoorwaardelijke Liefde die je Bent en hoe je die optimaal kunt inzetten voor het verwezenlijken van het Goddelijke Plan van Liefde en Dienstbaarheid. 

 

Het getal 1 staat voor de energie van de initiatiefnemer, de pionier of avonturier. In het Oude Egypte wordt het getal 1 gezien als het getal waar alle andere getallen uit voort-komen. Het bevat, net als jij een enorm potentieel aan mogelijkheden. Het is de start, de aanzet tot creatie. 

 

Maak jij optimaal gebruik van jouw enorm potentieel?

Deze Nieuwe Maan symboliseert een groots nieuw begin. Je kunt nu op alle levensgebieden een nieuwe start maken. Niets is te gek of te groot wanneer je denkt met je hart. De enige beperking ben jezelf. Wat je aandacht geeft dat groeit. Focus op dat waar jouw hart sneller van gaat kloppen en zet de stappen die nodig zijn. 

 

Ram is vuurenergie en met zoveel vuurenergie kun je ongeduldig, impulsief en snel geraakt zijn. Wees je daarom bewust van dit powerhouse en stuur de energie op een creatieve manier de wereld in. Volg je hart en je passie, maak nieuwe plannen, start met een nieuw project, een nieuwe opleiding, training, cursus, job of jouw praktijk. 

 

Dit nieuwe begin draagt ook een enorm potentieel aan mogelijkheden in zich want de Zon en de Maan staan op 0 graden van het teken Ram. Dat is de allereerste graad van de Dieren-riem, dat wil zeggen: alles is mogelijk want uit het niets ontstaat alles. 

Het niets bevat het volledig potentieel aan mogelijkheden. Ram is ook het teken van moed, lef en durf om voor jouw passie te gaan. Het Franse woord ‘courage’ is een verwijzing naar moed als komende vanuit het hart: coeur. Ram is optimistisch en staat open voor avontuur, nieuwe ontdekkingen en ervaringen. Hij geeft je de mogelijkheid jezelf en de wereld om je heen steeds beter te leren kennen.  

 

Zon, Maan, Mercurius in Ram staan nu naast Neptunus in Vissen. Dat betekent dat het nu de tijd is om jouw dromen te realiseren want wanneer je niet in actie komt zal jouw droom nooit werkelijkheid worden. Laat al jouw acties geïnspireerd zijn door deze prachtige, liefde-volle Vissenenergie want dan is alles dat je doet gericht op het uitvoeren van het Goddelijk Plan. Neptunus regeert Vissen en beiden zijn verbonden met spiritualiteit en het Eenheids-bewustzijn.

 

Laat het verleden in het verleden

Zon, Maan, Mercurius maken ook een mooie verbinding met Pluto in Steenbok. Dat helpt je verantwoordelijkheid te nemen voor je dromen. Je kunt nu ook zicht krijgen op jouw uitstel-gedrag en wat daaraan ten grondslag ligt. Belemmerende gedachten en overtuigingen maar ook twijfel, onzekerheid en diepe angsten die gebaseerd zijn op ervaringen uit het verleden, kunnen je weerhouden in actie te komen en je dromen te realiseren.  

 

Deze Nieuwe Maan vraagt je dan ook uitdrukkelijk om het verleden achter je te laten en te focussen op de toekomst. Open te staan voor nieuwe ervaringen en uitdagingen en te genieten van dit creatieve proces want vuur is intuïtieve en creatieve energie.   

 

Mars regeert deze Nieuwe Maan en daagt de Zon, Maan en Mercurius uit. Hij vraagt je jouw passie te volgen. Niet langer uit te stellen waar je hart al zolang naar verlangt. Het zorgt voor levendige discussies, in jezelf en in de communicatie met de wereld om je heen. Dit is een goed moment om jouw plannen te delen en om hulp te vragen. Twee weten meer dan 1.  Mars staat nu op 28 graden en dat reduceert naar 10/1 en verwijst opnieuw naar een groots nieuw begin, welke gedachten en overtuigingen mag je daarvoor loslaten? 

 

Mars en Pluto omarmen deze Nieuwe Maan in Ram letterlijk. Zij geven aan binnen welke kaders de energie van dit grootse nieuwe begin mag worden vorm gegeven. Enerzijds door het ontwikkelen en cultiveren van positieve ondersteunende gedachten en overtuigingen en anderzijds het nemen van verantwoordelijkheid voor jouw Unieke missie en bijdrage hier op Aarde. Ram geeft je het optimisme, vertrouwen en de moed die hiervoor nodig zijn.

 

Pluto staat op 29 graden, dat reduceert naar 11/2. Een Meestergetal dat je vraagt om twijfel en onzekerheid te transformeren naar dubbele daadkracht. Pluto vormt daarmee een portaal op deze dag waar jij doorheen kunt stappen. Een portaal naar Hoger Bewustzijn zodat je steeds meer vanuit onvoorwaardelijke liefde werkt. Want met Pluto in Steenbok heeft dit alles te maken met jouw maatschappelijke carrière. De verbinding tussen Mars en Saturnus in Vissen versterkt dit en vraagt je verantwoordelijkheid te nemen voor jouw droom, jouw Zielsmissie.   

 

De energie van deze Nieuwe Maan in Ram, heeft een uitwerking over een periode van 7 maanden. Alles dat je nu in gang zet, zal rond eind oktober vruchten afwerpen. Dan moet je wel in actie komen. Misschien spoken er in je hoofd allerlei belemmerende en beperkende gedachten rond of heb je vaak grootse plannen en stagneert het in de uitvoering. Dat is verschrikkelijk jammer want daardoor kun je niet het leven creëren zoals het voor jou is bedoeld. Een leven vol Liefde, Geluk, Vrijheid en (T)overvloed. 

Ga je mee op Reis?

Tijdens de 3 daagse retreat: Journey into the Heart begeleiden we jou op jouw Reis naar de Heilige Ruimte van jouw Hart. Daar ligt de sleutel tot Zelfbevrijding en Vreugde. De Kracht van Bewustzijn helpt je alle belemmeringen transformeren en laat je leven vanuit Onvoorwaardelijke Liefde. 

 

Het Hart is de Kern van jouw Wezen, de Zetel van de Ziel. Volgens de Oude Egyptenaren vindt hier de transformatie plaats naar ware Vrijheid. Je leert werken met het Egyptisch veld en Oud Egyptische Heelmethoden toepassen in je dagdagelijkse praktijk. Zodat je blijvend in Verbinding bent met je Hart en Onvoorwaardelijke Liefde.

 

Met ademhalingsoefeningen, meditaties, beweging, dans, muziek, klank & geur bewegen we samen liefdevol naar de stilte. In de ruimte die ontstaat, ontdek je nieuwe mogelijkheden om in verbinding te gaan met je Essentie en van daaruit te co-creëren met de het veld van Creatie. 

Je komt deze dagen op een mooie locatie volledig tot rust, geniet van heerlijk eten en maakt deze Reis met een liefdevolle groep gelijkgestemden onder de bezielende begeleiding van Irene van den Oever, Pascale Boone, Wim & Anja Derksen en Richard Hoofs.

 

Boek vóór 15 april jouw ticket met 100 euro korting!

 

Kijk voor info & tickets op: https://www.siriusmysterieschool.nl/retreat

 

Ik wens je een Magische nieuw Begin!