Carrière Switch 

Mercurius Retrograde in Steenbok 

29 december 2022 tot en met 18 januari 2023

Donderdag 29 december begint Mercurius aan zijn laatste retrograde periode van 2022 en de 1e van 2023 en wel in het teken Steenbok.  

 

Wat is een Retrograde 

Wanneer een planeet retrograde loopt, lijkt het vanaf de aarde bezien alsof deze terugloopt. Lijkt want in werkelijkheid verandert een planeet nooit van richting. Hij  blijft ten allen tijde vooruit lopen. Doordat alle planeten zich op een verschillende afstand van de aarde én de zon bevinden en iedere planeet op zijn eigen wijze rond de zon beweegt, ontstaat de optische illusie van een retrograde.

 

Wat betekent Mercurius retrograde?

Mercurius Retrograde betekent dat vanaf de aarde bezien, het lijkt of deze planeet terugloopt door de Dierenriem. 

Mercurius is verbonden met jouw denkwijze, met communicatie en uitwisseling. De manier waarop je informatie tot je neemt, verwerkt en deelt. Maar ook met broers en zussen en korte afstand reizen zoals woon-werkverkeer. 

Tijdens een Mercurius retrograde onderzoek en analyseer je jouw gedachten en overtuigingen. Het is een periode waarin je de dialoog met jezelf aangaat en minder actief in en met de buitenwereld communiceert.

 

Hoe lang duurt een Mercurius retrograde? 

Gemiddeld duurt een Mercurius retrograde 3 weken. Deze periode start en eindigt met een dag waarop Mercurius stationair is. Dat wil zeggen tot stilstand komt om vervolgens van richting te veranderen. Op deze dagen is de invloed van Mercurius retrograde het sterkst voelbaar.

Daarnaast is er bij Mercurius sprake van een zogenaamde schaduwperiode. De periode waarin Mercurius in zijn schaduw loopt. Dat is ongeveer 10-14 dagen vóór en na de officiële retrograde periode van 3 weken. 

Wat is de invloed van een Mercurius Retrograde?

Het is een periode waarin je, meer dan anders, in je hoofd zit, in gedachten bent verzonken. Bewust en onbewust. Dat betekent dat je extra alert moet zijn wanneer je deelneemt aan het verkeer want een ongeluk zit nu in een klein hoekje.

Afspraken kunnen nu gemakkelijk vergeten worden of niet juist worden genoteerd waardoor je voor onaangename verrassingen kan komen te staan of er sprake is van teleurstelling. Om dit te voorkomen is het goed om belangrijke afspraken een dag van tevoren te bevestigen. 

Wat is de betekenis van Mercurius Retrograde in Steenbok?

In het aardeteken Steenbok ben je geneigd om praktisch en concreet te denken. De Steenbokenergie is verbonden met geduld en doorzettingsvermogen en het nemen van verantwoordelijkheid voor het eigen levensgeluk. En daarmee met jouw werk, maatschappelijke positie en carrière. 

Steenbok werkt vanuit een duidelijke structuur om zijn doelen te bereiken. Aangezien hij een belangrijke maatschappelijke bijdrage wil leveren, zijn dit lange termijndoelen. Steenbok gaat niet voor de quick wins. 

Tijdens een retrograde periode in Steenbok onderzoek je wat er mag worden bijgesteld op het gebied van jouw werk, carrière en maatschappelijke positie. Wat kan anders om tot nog betere, duurzame resultaten te komen? Zijn jouw gedachten en overtuigingen nog in lijn met en ondersteunend aan de doelen die je wilt bereiken? Past het werk dat je doet nog bij hetgeen dat jij als doel voor ogen hebt of wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging? 

Wat is de boodschap van de datum van deze retrograde?

De dag van de start van deze retrograde is de 29e van de maand en dat getal reduceert tot 11/2. Een Meestergetal dat uitnodigt om angst, twijfel en onzekerheid, de schaduwzijde van het getal 2, te overstijgen en de daadkracht van de dubbele 1 te omarmen.  

Twee is een vrouwelijk getal verbonden met intuïtie, intuïtieve vermogens, ontvankelijkheid, invoelen en aanvoelen wat goed voor je is. Boodschappen ontvangen zonder oordeel of gehechtheid. Deze energie kan je intuïtief leiden naar de juiste antwoorden want ze is verbonden met het hart. 

Wanneer je in de angst zit, twijfelt en onzeker bent, zit je energie in je hoofd en ben je niet verbonden met je intuïtie. Kun je dus ook niet de boodschappen en informatie ontvangen die je verder helpen op jouw Pad.

De volledige datum van de start van deze Mercurius Retrograde telt op tot 20 en dat is het getal van perfecte visie. Door te kijken vanaf een hoger perspectief en alle oordelen en emoties los te laten, kun je perfect zien wat er aan de hand is, waar je naar toe wilt,  hoe je daar kunt komen en of je al dan niet op de juiste weg zit.

Wat is de uitnodiging nu?

Kijkend naar het thema van deze retrograde is de uitnodiging om moed, lef en durf te tonen om objectief te kijken naar het werk dat je doet en jouw maatschappelijke positie en hierin de aanpassingen te doen die nodig zijn om jouw doel(en) te bereiken. 

Onderzoek ook de communicatie naar jezelf: wat zeg je tegen jezelf en is dit al dan niet voedend? Steenbok staat bekend als harde werker met een enorm doorzettings-vermogen. Misschien zet je jezelf door je gedachten en overtuigingen teveel onder druk en neem je te weinig tijd om te genieten van tussentijdse resultaten. Ga je door tot het gaatje met slechts één doel voor ogen: jouw einddoel. Terwijl het vieren van jouw successen onderweg naar dat grote doel, je kan helpen om meer plezier en voldoening te ervaren in je leven in plaats van te ploeteren vanuit een groot plichtsbesef. 

 

Ook Mars loopt nu retrograde

Mars loopt nog tot 12 januari 2023 retrograde in Tweelingen. Het teken dat door Mercurius wordt geregeerd. Dat versterkt de neiging om je terug te trekken uit de buitenwereld en in gesprek te gaan met jezelf. Waar wil jij verantwoordelijkheid voor nemen? Hoe heb je dat tot nog toe aangepakt en kan dit anders, beter, handiger?

Mercurius, Venus en Pluto: de Drie-Eenheid

Mercurius wordt door Venus en Pluto vergezeld in het teken Steenbok. Venus en Steenbok zijn beiden verbonden met je werk. Dat is waar de komende weken de nadruk ligt. De Nieuwe Maan in Steenbok van 23 december 2022 nodigde uit tot het leggen van een nieuw financieel fundament onder jouw leven.  

Misschien denk je dat hetgeen  waar je hart sneller van gaat kloppen, niet iets is waar je jouw hypotheek van kunt betalen of een goede boterham mee kunt verdienen. Mercurius, Mars, Venus en Pluto gaan je helpen om de shift te maken in je gedachten en overtuigingen die nodig is om jouw hart te volgen. Pluto zorgt dat alle niet helpende en ondersteunende gedachten en overtuigingen in jouw bewustzijn komen zodat je ze kunt transformeren naar gedachten en overtuigingen die jouw hartsverlangen ondersteunen.

Is er sprake van een ongelijke machtspositie op je werk? Voel je dat er teveel verantwoordelijkheid op jouw schouders wordt gelegd zodat anderen de kantjes ervan af kunnen lopen? Kun en wil je niet langer functioneren binnen de bestaande top-down structuren? Voel je dat er iets groters voor jou is weggelegd? 

Dat is precies wat Pluto aan het licht brengt. En Pluto graaft diep en brengt daarmee zaken naar boven waar je geen weet of vermoeden van had. Gedachten en overtuigingen die jou op het onbewuste en onderbewuste niveau saboteren om te kiezen voor jezelf, jouw droom, een nieuwe toekomst en het nemen van verantwoordelijkheid hiervoor.

Op welk werk mag ik gaan focussen?

Mercurius en Venus staan nu beiden op 24 graden va het teken Steenbok. Dat getal reduceert naar 6 en staat voor liefde en dienstbaarheid aan het grote geheel. Je wordt gestimuleerd om vanuit liefde en compassie naar je gedachten en overtuigingen en dat wat je tegen jezelf zegt, dat waar jij jezelf mentaal mee voedt, te kijken en te focussen op werk dat gericht is op dienstbaarheid.

Pluto staat op 27 graden van het teken Steenbok en dat reduceert tot 9. Het getal dat het einde van een cyclus symboliseert. Waar wil je definitief afscheid van nemen in relatie tot macht en machtsstructuren en alles dat je belemmert om achter het stuur van jouw leven te gaan zitten? Pluto zal je tonen wat je niet langer dient. Het is aan jou wat je daarmee doet. 

 

De Sirius Mysterieschool 

In de Sirius Mysterieschool word je ingewijd in het werken met de Zielencode, de Ankh en de Oud Egyptische Heelmethoden. Dienstbaarheid voor het grote geheel. Je leert jezelf diepgaand kennen, begrijpen en bevrijden van oude, niet helpende patronen en belemmeringen die een zielsvervullend leven in de weg staan. Daardoor kun je jouw passie én jouw hoogste potentieel leven. 

Nieuwsgierig naar wat deze prachtige opleiding inhoudt en jou te bieden heeft? Klik hier voor alle informatie en het downloaden van de brochure: https://www.siriusmysterieschool.nl/opleiding