5 Dingen die je absoluut moet weten!

Mercurius Retrograde in Stier 

21 april tot 15 mei 2023

 

Vrijdag 21 april begint Mercurius aan zijn 2e retrograde van dit jaar en wel in het Aardeteken Stier. Het teken dat onder andere verbonden is met geld en bezit, liefde en partnerschappen.   

 

Wat maakt Mercurius Retrograde bijzonder? 

Mercurius is verbonden met je denken, met studie, je manier van verwerken van informatie en met korte afstand reizen, handel, uitwisseling, communicatie en de mensen uit je directe omgeving: buren, broers en zussen. 

 

Tijdens een Mercurius retrograde krijg je de mogelijkheid om alle aspecten verbonden aan deze planeet én het teken waar hij op dat moment doorheen loopt, te herbekijken. De kwaliteit van jouw gedachten en overtuigingen te onderzoeken en de resultaten die daaruit voortkomen, te evalueren. Zijn ze dienend aan jouw proces van spirituele groei en ontwikkeling of niet? 

 

Waar ligt de focus met deze retrograde in Stier?

In Stier ligt de aandacht op alles wat voor jou waarde heeft, waardevol is en jouw waarden. Eerst en vooral jouw eigenwaarde. Hoe denk je over jezelf, jouw capaciteiten en kwaliteiten? Welke gedachten en overtuigingen hanteer je? Ben je blij jezelf te zien? Kun jij jezelf volledig omarmen? Zie jij jezelf graag? Kijk je met een hart vol compassie of ben je heel hard en oordelend ten aanzien van jezelf? 

 

Hoe verloopt jouw innerlijke dialoog, hoe schat jij jezelf op waarde? Alles dat je tegen jezelf zegt is een programmatie die bepalend is voor jouw uitstraling: wat en wie trek je aan? Ook jouw waarden spelen daarin een belangrijke rol. Welke waarden zijn voor jou belangrijk en hoe pas je ze toe, op jezelf en in jouw leven.   

 

Stier is tevens verbonden met geld en materie. Het is nu een goede periode om je financiën nog eens te overlopen. In mijn optiek is geld liefde: onderzoek waar jij de liefde naar toe laat stromen en of dit passend is bij het doel of de doelen die je wilt bereiken. Bij spirituele groei hoort investeren in jezelf. Stroomt er voldoende liefde jouw kant op of investeer je vooral in anderen?   

 

Oude Liefde roest niet? 

Stier wordt geregeerd door Venus, de planeet van liefde, harmonie en intieme relaties en partnerschappen. Kruist een ex-(samenwerkings)partner je pad, dan is dit geen uitnodiging om opnieuw in de relatie te stappen. Jullie zijn immers niet voor niets uit elkaar gegaan. Wel kun je nu nieuwe inzichten ontvangen over jullie relatie cq samenwerking en de oorzaken van jullie breuk. 

 

Wat heb je in deze relatie geleerd over jezelf? Ben je over grenzen heen gegaan omdat je nog niet genoeg van jezelf hield? Ben je jezelf verloren in deze relatie en wat is daarvan de onderliggende oorzaak? Waar en waarom is de samenwerking spaak gelopen? 

 

Vijf dingen die je absoluut wilt voorkomen  

Tijdens een Mercurius retrograde zit je ongemerkt meer in je hoofd, kun je onbewust afwezig zijn. Let daarom extra goed op in het verkeer. Een ongeluk zit nu in een klein hoekje want niet alleen jij, ook andere weggebruikers hebben wellicht last van een verminderde focus.  

 

Bevestig tijdig jouw belangrijkste afspraken. Miscommunicatie komt nu veel voor, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zo voorkom je teleurstellingen en conflicten. Zorg ook dat je een back-up maakt van je belangrijke bestanden want ook communicatiemiddelen als je telefoon, laptop of computer kunnen je nu ineens in de steek laten.    

 

Stel grote beslissingen indien mogelijk nog even uit totdat Mercurius weer vooruit loopt. Een huis kopen, een belangrijk contract ondertekenen of een nieuw project starten kan achteraf voor frustratie zorgen omdat je nu niet alle details of consequenties kunt overzien. Kom je er niet onder uit, dan is het wijs om een expert in de arm te nemen. Twee zien en weten meer dan één. Als je nu een nieuw project of bedrijf start is het niet ondenkbaar dat er veel stagnatie en vertraging zal zijn. Dus als het kan, stel ook dat dan nog even uit.

 

Valt er iets positiefs te zeggen over deze Mercurius retrograde? 

Nou en of. Buiten het feit dat je door evaluatie en zelfonderzoek dadelijk andere en betere keuzes kunt maken, kunnen zich nu razendsnel unieke, out of the box oplossingen tonen voor problemen en uitdagingen waar jij je het hoofd over breekt. 

 

Uranus staat nu naast Mercurius. Daardoor kun je nieuwe inspiraties, ideeën en inzichten ontvangen die leiden tot een grote doorbraak. Mogelijk verdwijnen er ook heel plots of onverwacht mensen, situaties en omstandigheden uit je leven. Uranus laat alleen dat verdwijnen wat je niet langer nodig hebt én brengt je mooiere en betere dingen op je pad. 

 

Stier is de Bourgondiër uit de dierenriem. Hij houdt van het goede leven, is dol op geld en mooie dingen, muziek, dans en kunst en niet zelden creatief en artistiek aangelegd. 

 

Mercurius retrograde en de numerologie

Deze Mercurius retrograde begint op 15 graden. In de numerologie reduceert dit getal naar 6, het getal van Liefde en Dienstbaarheid aan het grote geheel door het ego, je lagere zelf, ondergeschikt te maken aan je Hogere zelf. En dat is de kern van het ontwikkelpad dat wij hier op aarde lopen.  

 

Waar hang jij nog vast aan mensen, materie en gedachten die je ego voeden en tegelijkertijd je weerhouden om je Zielsmissie te leven? Welke verleidingen kun je moeilijk weerstaan waardoor je iedere keer weer van je pad afdwaalt? Wat zorgt ervoor dat je je focus steeds verliest? 

 

Purity of Heart

In het Oude Egypte staat de Stier symbool voor vruchtbaarheid, voor de Oermoeder, voor innerlijke schoonheid door zuivere gedachten en een zuiver hart. Ben je een goede moeder voor jezelf (en deze vraag geldt voor mannen en vrouwen) zoals je dat ook voor je kind bent of zou zijn? Kun je jezelf zien als mens die onderweg is om het Goddelijk wezen dat je bent, te belichamen? Kun je de schoonheid in de buitenwereld zien als een reflectie van jouw innerlijk? Is je hart licht of is het nog belast met onvervulde verlangens en veel emoties? 

 

Alles zit in jou en de sleutel ligt in jouw hart. Dit jaar is een 7 jaar, een jaar van spirituele groei en ontwikkeling. En dat pad verloopt meestal via uitdagingen want daar leer je het meest en het snelst van. Het kan ook anders, beter en liefdevoller.

 

In mei organiseer ik de retreat: Journey into the Heart. We starten op de dag van de Nieuwe Maan in Stier die de energie van een groots nieuw begin in zich draagt op het gebied van alles dat ik hier vandaag met je heb gedeeld. 

 

Je gaat het hart openen voor jezelf, de liefdesstroom in jezelf opnieuw activeren en ervaren. Van daaruit ontstaan nieuwe mogelijkheden voor creatie, zelfrealisatie en het leven van jouw missie. Samen zetten we een krachtig veld van Licht en Onvoorwaardelijke Liefde neer voor onszelf en de wereld. Verbinden we ons met het Hart van de Aarde en de Kosmos. 

 

Kijk voor alle info en tickets op: https://ssiriusmysterieschool.nl/retreat 

 

Je bent van harte welkom!

 

©Irene van den Oever

Delen wordt op prijs gesteld met vermelding van auteur.