Blog Nieuwe Maan in Vissen

(Je) Werk maken van jouw Spiritualiteit 

Maandag 20 februari vieren we de Nieuwe Maan in het dromerige teken Vissen. Met deze nieuwe maan komt er een einde aan een bewustzijnscyclus want Vissen is het laatste teken van de Dierenriem. 

Een Nieuwe Maan, een nieuw begin

Een Nieuwe Maan is de maanfase die staat voor een nieuw begin. Je kunt nu een zaadje planten voor hetgeen jij in jouw leven wil verwelkomen. Dit nieuwe begin wordt versterkt doordat de Zon en de Maan nu beiden op 1 graden staan. Want ook het getal 1 staat voor een nieuw begin.

 Dit is de 4e opeenvolgende Nieuwe Maan op 1 graden. Dat betekent dat we duidelijk vooruit worden gestuwd. Gestimuleerd om voorwaarts te bewegen. Niet in het verleden te blijven hangen en wat daar allemaal is gebeurd. Want alles wat je aandacht geeft dat groeit. Focus op waar je naar toe wil.

Een nieuw hoofdstuk in jouw Levensboek

1 is het getal van de Pionier. De leider die zich door niets of niemand laat weerhouden en een nieuw hoofdstuk in zijn levensboek gaat schrijven. Daar is moed, lef en durf voor nodig. Wanneer jij in de angst zit, kun je jouw levensdoel niet bereiken. Dan blijf je steeds in dezelfde kringetjes ronddraaien. Wellicht zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Voor jou lijkt het dan misschien dat je ‘echt alles al geprobeerd hebt’ en het maar niet wil lukken. Feitelijk blijf je steeds dezelfde patronen herhalen, elke keer in een ander jasje.

 

In de tarot is 1 het getal van de Magier. Met deze energie begint de Reis door een nieuwe bewustzijn cyclus. Je gaat nieuwe ervaringen opdoen die jouw Ziel en Bewust-Zijn doen groeien. Alles ligt open, alles is mogelijk. Er zijn onbegrensde mogelijkheden om magie in jouw leven te creëren. Of een magisch leven voor jezelf te creëren. 

De schaduwkant van zoveel mogelijkheden is dat je geen keuze kunt maken en daardoor in kringetjes rond blijft draaien. Wanneer dit voor jou van toepassing is, weet dan dat je in je hoofd zit, niet in je hart. Dat zorgt voor onnodige onrust, piekeren, twijfel en onzekerheid. 

Saturnus, de planeet van orde, planning en structuur, het nemen van verantwoordelijkheid voor jouw maatschappelijke carrière, gaat je helpen. Tijdens deze Nieuwe Maan staat hij naast de Zon en de Maan. Dat betekent dat je jouw verantwoordelijkheid neemt om werk te maken van jouw spirituele groei en ontwikkeling. Keuzes maakt en knopen doorhakt. Saturnus nodigt je uit jouw taak als Lichtwerker serieus te nemen en daar echt werk van te maken.

Wat kun je verwachten van deze Nieuwe Maan in Vissen?

Vissen is het teken dat verbonden is met Spiritualiteit. Met het Eenheidsbewustzijn: weten dat alles met elkaar in verbinding staat. Dat we ieder uniek zijn en samen EEN. Dat we allemaal verschillende uitdrukkingen van Liefde zijn en Liefde onze gemeenschappelijke deler is.  

 Dit is opnieuw een zeer gezegende Nieuwe Maan die uitnodigt om contact te maken met jouw Innerlijk Weten. Je opnieuw vraagt de Hemel naar de Aarde te brengen. Jouw Spirituele Zijn te belichamen in alles dat je doet. Ik schreef het al: werk te maken van jouw spirituele ontwikkeling. Te visualiseren waar jij naar toe wilt en niet langer te blijven hangen in patronen en relaties die je allang bent ontgroeid. 

Deze Nieuwe Maan wordt geregeerd door Neptunus. Hij staat nu samen met Venus in het prachtige teken Vissen. Venus staat voor de menselijke liefde, werk en relaties. Neptunus staat voor de Hogere, Universele Liefde. Wanneer Venus en Neptunus elkaar beïnvloeden worden  Liefde en werk naar een Hoger Plan getild. Het Goddelijk Plan van Onvoorwaardelijke Liefde.

 Mars in Tweelingen (daadkracht) maakt een mooie verbinding met Mercurius in Waterman (communicatie) en Jupiter in Ram (de grote geluksbrenger die alles vergroot en versterkt dat hij aanraakt).

 Er is een gevoel van hoop en optimisme. Veel uitwisseling met anderen over het hetgeen jij voelt dat je hier te doen hebt, jouw Roeping. Door deze verbinding blijft het niet alleen bij uitwisseling van ideeën en het maken van plannen. Dankzij Jupiter in Ram word je gezegend met moed en ontvang je het geschenk van zelfvertrouwen om ervoor te gaan. Je zet nu ook concrete stappen voor het realiseren van jouw Roeping.  

 

Samen voor Verandering en Vernieuwing 

Uranus in Stier (verandering en vernieuwing) maakt een uitdagend aspect met Mercurius in Waterman (communicatie). Deze verbinding nodigt uit om in actie te komen. Vernieuwing en verandering te verwelkomen met betrekking tot jouw normen en waarden. Dat waar jij waarde aan hecht, dat voor jou waardevol en belangrijk is. Jouw eigenwaarde. 

Tevens is dit een uitnodiging om samen de schouders te zetten onder die Nieuwe Aarde. Via netwerken van gelijkgestemden de samenwerking aan te gaan, dan kun je zoveel meer bereiken dan in je eentje. Opnieuw een uitnodiging om de EEN-heid in alles te zien. Niet te kijken naar wat scheidt ons maar wat bindt ons. Krachten bundelen daar gaat dit aspect over. 

De datum van deze Nieuwe Maan, stimuleert samenwerking en harmonie. De energie van het getal 2 wordt nu maar liefst 5 x geactiveerd. Het is een vrouwelijke energie die sterk verbonden is met je intuïtie. De dag van deze Nieuwe Maan is de 20e: het getal van perfecte visie. 20 reduceert naar 2, februari is de 2e maand van het jaar en in het jaargetal 2023 zit ook 2 x de 2. 

 

Opening van een nieuw Portaal

De volledige datum telt op tot 11/2. Een Meestergetal dat erop wijst dat deze Nieuwe Maan een Portaal opent naar Hoger Bewustzijn. Je kunt het getal 11 beschouwen als 2 zuilen die de toegang vormen tot dit Hoger Bewustzijn. Je krijgt de mogelijkheid verder te groeien in de Onvoorwaardelijke Liefde. Dat kan door de schaduwkant van de 2: angst, twijfel en onzekerheid te transformeren naar dubbele daadkracht. Te stoppen met pleasen en zelf achter het stuur van je leven te gaan zitten. 

 

Heling van jouw zelfbeeld

Dit is een zeer Helende Nieuwe Maan. Chiron, verbonden met het Helen van de innerlijke verwonding, speelt een belangrijke rol nu. In Ram heeft deze Heling te maken met jouw zelfbeeld. Jupiter in verbinding met Chiron vergroot niet alleen het verlangen en de noodzaak van zelfheling, hij schenkt je ook de moed en het vertrouwen om het Helingproces aan te gaan. De harmonieuze verbinding die Venus en Mars met elkaar en met Chiron maken, draagt hier ook aan bij.  

 

Jij als Pionier

Deze helende, liefdevolle, inspirerende Nieuwe Maan vraagt je werk te maken van jouw spirituele ontwikkeling. En als Lichtwerker, jouw werk te maken van spiritualiteit. De pioniersrol op je te nemen en anderen te ondersteunen in hun transformatieproces. 

 

In de Inwijding in de Sirius Mysterieschool doorloop je eerst, onder liefdevolle, professionele begeleiding, je eigen diepgaande Helingproces. Daarnaast leer je hoe je anderen kunt ondersteunen, mede door inzet van de Ankh en Oud Egyptische energetische therapie.  

 

Kijk voor alle info op: https://www.siriusmysterieschool.nl/opleiding 

 

Hier vind je ook de brochure met alle uitleg over deze prachtige Inwijding. 

 

Ik wens je een prachtige Nieuwe Maan en dat je jouw Roeping mag volgen!