Nieuwe Maan, Supermaan in Waterman 

Volle Kracht Vooruit!

Zaterdag 21 januari vieren we Nieuwe Maan, Supermaan in het teken Waterman. Deze 1e Nieuwe Maan van 2023 markeert het begin van een periode waarin we de wind in de zeilen hebben. Alles dat je nu start, zal snel tot volle groei en bloei komen. Mits …..

 

Wat betekent een Nieuwe Maan?

Een Nieuwe Maan is de fase waarin de Maan aan een geheel nieuwe cyclus begint. En jij aan een nieuwe Bewust-Zijn cyclus. Het is de ideale tijd om een zaadje te planten en een mooie intentie te zetten voor dat wat jij in jouw leven wil verwelkomen. Dat wat door jou geboren mag worden, in de wereld mag komen.

 

En net als met de zaadjes die je plant in je tuin of het ‘kindje’ dat je draagt, vraagt ook deze intentie jouw aandacht en toewijding om tot volledige groei en bloei te komen. Tijdens deze nieuwe maan valt het zaadjes dat je plant in zeer vruchtbare aarde en kan jouw wens sneller manifesteren dan je denkt. Mits je de juiste stappen zet uiteraard. 

 

Wat is een Supermaan?

We spreken van een Supermaan, wanneer de Maan kort bij de aarde staat. Haar energie is dan zeer goed voelbaar. Een Nieuwe Maan is niet of nauwelijks zichtbaar, ook niet tijdens een Supermaan. De Zon en de Maan staan nu naast elkaar. Daardoor kun je hooguit een glimp opvangen van de Maan. 

 

Een Volle Maan Supermaan daarentegen is zeer goed zichtbaar. Tijdens een Volle Maan staan de Zon en de Maan recht tegenover elkaar waardoor de Maan volledig in het Licht wordt gezet door de Zon en volledig zichtbaar is. 

Wat betekent de Nieuwe Maan in Waterman?

Waterman is een luchtteken, verbonden met vernieuwend denken, out of the box oplossingen en geniale ingevingen. Het is de Humanitaire Vernieuwer en de rebel uit de Dierenriem. Het teken dat verbonden is met het doorbreken van bestaande sociale conventies en leven volgens je eigen regels. 

 

Verwacht het onverwachte: nieuwe inzichten en ideeën ten aanzien van hoe en waar je jouw leven in positieve zin kunt veranderen. In lijn kunt brengen met jouw Zielsmissie en die ook kunt gaan leven. Dat gaat je niet alleen de verdieping en vervulling geven in je leven waar je zo naar op zoek bent maar ook de vrijheid om jouw leven vorm te geven op jouw eigen Unieke wijze. 

 

Waterman is geen schaap in een kudde, geen volger. Hij drukt zichzelf op Unieke wijze uit zoals ingegeven door het Hart. Vanuit een zuivere intentie. Deze Nieuwe Maan onderstreept daarmee ook de uitnodiging van het Watermantijdperk. 

 

Je hoeft geen Waterman te zijn om met deze energie te kunnen werken. Ieder van ons draagt deze energie in zich. Ook jij kunt een verschil in de wereld maken!

 

Wat vertelt de astro-numerologie?

De Zon en de Maan staan nu op 1 graad van het teken Waterman. Elke Nieuwe Maan symboliseert een nieuw begin. Het getal 1 is drager van de energie van een nieuw begin.  

 

Tijdens deze Nieuwe Maan wordt die energie maar liefst 7 keer geactiveerd en dat betekent: een Groots Nieuw Begin! 7 is het getal van het jaar 2023, van Spiritueel Ontwaken en het getal verbonden met Uranus, de heerser van Waterman en dus van deze Nieuwe Maan.

 

De volledige datum van deze  nieuwe maan telt op tot 11/2. Opnieuw een dubbele activatie van het getal 1 dat staat voor een nieuw begin, de start van een nieuwe bewustzijnscyclus. Dit getal is een Meestergetal dat uitnodigt om uit de angst, twijfel en onzekerheid te stappen en de dubbele daadkracht van de dubbele 1 te omarmen.

Pluto, de planeet verbonden met transformatie, staat nu op 28 graden Steenbok én vormt een mooie verbinding met de Zon en Maan. In de numerologie reduceert 28 naar 10 en dat getal staat voor een groot nieuw begin. Tijd om verantwoordelijkheid te nemen (Steenbok) voor jouw idealen (Waterman).

 

Het getal 10 reduceert tot 1 en dat is het getal van de Pionier, van een nieuwe start, een heel nieuw begin. De Pionier die zijn hart volgt en zich daarbij niet laat afleiden of weerhouden door angst, twijfel, onzekerheid of de mening van anderen.

 

En dan tot slot Jupiter die deze Nieuwe Maan zegent met een enorme dosis positiviteit, enthousiasme en zelfvertrouwen. Deze groet weldoener staat in het teken Ram, het 1e teken van de dierenriem. Het teken van de Pionier. 

 

 

Volle Kracht Vooruit!

Met het einde van de Mars retrograde op 12 januari, de Mercurius retrograde op 18 januari en de Uranus retrograde op 22 januari, lopen vanaf dat moment alle planeten weer vooruit. En wel gedurende een periode van maar liefst 3 maanden. 

 

Dat benadrukt het grootse nieuwe begin nog eens extra en dat ga je voelen. Dit is een zeer vruchtbare periode waarin je grote vooruitgang kunt boeken en mooie resultaten kunt behalen.   

 

De mooie verbindingen die Jupiter en Mars nu met de Zon en de Maan maken, zorgen niet alleen voor veel zelfvertrouwen maar duiden er ook op dat je nu veel zegeningen op je Pad kunt verwachten. 

 

Jupiter staat op 4 graden van het teken Ram. Je wordt uitgenodigd een nieuw spiritueel fundament onder je leven te leggen. Want Jupiter is verbonden met spirituele groei, betekenisgeving en het verbreden van je horizon. 

 

De mooie verbinding die Saturnus (verantwoordelijkheid en maatschappelijke carriere) en Venus (werk en partnerschappen) maken zorgt ervoor dat je gemakkelijker de juiste stappen kunt zetten om jouw Zielsmissie te verwezenlijken. 

 

Werk te omarmen dat je vervulling en verdieping in je leven geeft en ook nog eens bijdraagt aan het Hoogste Goed van iedereen (Waterman). Waar je hart sneller van gaat kloppen, je ’s-ochtends je bed voor uitspringt en waarmee jij een verschil in de wereld maakt. 

 

Kortom een zeer krachtige Nieuwe Maan die heel veel potentie en mogelijkheden voor groei, ontwikkeling en vernieuwing in zich draagt. Een duidelijke steun in de rug om keuzes te maken en ook daadwerkelijk stappen in de juiste richting te zetten. Tijd voor actie in de taxi.

Je zult het vertrouwen voelen en de drive om in beweging te komen, verantwoordelijkheid te nemen en jouw Zielsmissie te gaan ontdekken en leven. En ik ga je hierbij helpen.

 

Deze week ben ik jarig en wie jarig is trakteert. Ik heb een mooi cadeau voor je waarmee jij in contact kunt komen met jouw Zielsmissie en optimaal gebruik kunt maken van de energie van deze Nieuwe Maan die de krachtigste van 2023 belooft te worden.

In de 7 delige meditatiereeks de Fluistering van je Ziel, neem ik je mee op Reis in je-Zelf. En naar andere dimensies en plekken in het Universum waar jouw Ziel reeds eerder ervaringen heeft opgedaan. De meditaties helpen je verbinden met jouw Zielsmissie en alle aspecten die jou maken tot de Unieke persoon die je bent. 

 

Als bonus is er op maandagavond 30 januari een Masterclass: Realiseer jouw Zielsmissie in 2023. In deze Masterclass ga ik al jouw vragen rondom de Zielsmissie beantwoorden en laat ik je zien welke stap jij nu kunt zetten voor het realiseren van jouw Zielsmissie in 2023.

 

Ook als je niet bij de Masterclass aanwezig kunt zijn, kun je je inschrijven voor de gratis meditatiereeks. 

 

Schrijf je HIER in en ontvang deze prachtige meditatiereeks helemaal gratis: https://www.siriusmysterieschool.nl/cadeau

 

Ik wens je een prachtige Nieuwe Maan en hoop je te mogen begroeten op 30 januari! 

 

In de Lichtdragers Community kun je je verbinden met gelijkgestemden. Word je dagelijks geïnspireerd om spiritueel te groeien: persoonlijk en zakelijk. Vraag hier jouw gratis lidmaatschap aan: https://www.facebook.com/grous/LichtdragersCommunity

 

Ben jij klaar om jouw Zielsmissie te ontdekken en jouw volledig potentieel te leven? Jouw mooiste jaar ooit te beleven? Dan is de Inwijding tot Zielenbewustzijn Coach en Healer wellicht voor jou. De brochure van deze prachtige, leven veranderende opleiding kun je hier bekijken en downloaden: https://www.siriusmysterieschool.nl/opleiding