Nieuwe Maan Zonsverduistering in Ram 

Ben jij hier klaar voor?

Donderdag 20 april vieren we de 2e Nieuwe Maan in Ram van dit jaar. Deze Nieuwe Maan luidt een periode in van intense persoonlijke en spirituele groei en verandering. Niets blijft hetzelfde. Je beweegt steeds meer naar de Heelheid en dat vraagt opnieuw de bereidheid tot diepgaand Innerlijk werk.

 

Alles is mogelijk

Deze 2e Nieuwe Maan is een uitnodiging om moedig en vol vertrouwen jouw Pad te lopen. Zij kondigt een groots nieuw begin aan want Ram is het 1e teken van de dierenriem. De avonturier, de pionier die aan het begin van een geheel nieuwe bewust-zijn cyclus staat. Alles is mogelijk, niets ligt vast, het resultaat is het gevolg van de keuzes die je maakt. 

 

Evaluatie

De 1e Nieuwe Maan in Ram viel op 20 maart en wel op 0 graden. Deze Nieuwe Maan valt op 29 graden en daarmee is een volledige cyclus in de energie van Ram voltooid. De vraag die je nu mag stellen is deze: wat heb ik over mijzelf geleerd in de periode tussen deze 2 Nieuwe Manen? Want Ram is de energie van Ik Ben, van zelfontplooiing.

 

Wat is een Zonsverduistering

Tijdens deze Nieuwe Maan vindt er een Zonsverduistering of Zonne eclips plaats. Dat wil zeggen dat de Maan tussen de Zon en de Aarde schuift en de Zon daardoor tijdelijk niet volledig zichtbaar is. 

 

Een Zonsverduistering heeft een zeer intense energetische uitwerking op de Nieuwe Maan en de daaraan verbonden thema’s worden nu sterk benadrukt. Alhoewel niet alles zichtbaar is, is de energie heel goed voelbaar. Temeer daar deze Nieuwe Maan op 29 graden valt. Dat is de laatste graad van een teken en dat betekent dat de energie en het thema verbonden aan Ram, nu op zijn krachtigst is en wordt uitgedrukt.

 

Moed en vertrouwen 

Met maar liefst 4 hemellichamen (Zon, Maan, Jupiter en Cheiron) in het teken Ram, is dit opnieuw een vurige Nieuwe Maan. Dat betekent dat je deze Nieuwe Maan zeker gaat voelen, wellicht al enkele dagen voordat ze plaatsvindt en zeker nog een aantal weken daarna. 

 

Jupiter vergroot en versterkt alles dat hij aanraakt en dat betekent dat je nu de moed en het zelfvertrouwen hebt om jouw pad te gaan lopen zoals het is bedoeld. Niet langer aan de leiband te lopen van anderen en je eigen weg te kiezen. 

 

Waak hiervoor! 

Anderzijds kan Jupiter ook de impulsieve energie van Ram versterken waardoor je het hart op de tong kunt hebben en dingen kunt zeggen waar je spijt van krijgt. Bovendien staat ook de Maan in Ram en Maan staat voor je gevoelens en emoties. Maan in Ram geeft het gevoel: ik bepaal mijn eigen weg, ik loop mijn eigen pad, ik ben autonoom en zelfstandig, ik geef mijn leven zelf richting op de manier die bij mij past. Met Jupiter als versterker kan dit betekenen dat je je sneller aangevallen voelt op dit thema of gemakkelijker wordt getriggerd. 

 

Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Deze overgevoeligheid geldt niet alleen op de dag van de Nieuwe Maan, zij heeft een lange termijn uitwerking en impact want deze Nieuwe Maan  luidt een belangrijke periode in van grote veranderingen. Mijn advies is: adem in adem uit. Probeer niet te reageren maar te observeren. Een nachtje ergens over slapen doet vaak ook wonderen. 

Diepgaande transformaties 

Pluto, de planeet die alles dat je niet langer dient, vanuit het onderbewuste in jouw  bewust-zijn brengt, maakt een uitdagend aspect met de Maan en zal dit tot in 2024 blijven doen. Dat betekent dat er diepgaande transformaties plaats gaan vinden. Het is de schaduw: belemmerende en beperkende gedachten, patronen en overtuigingen, die mogen worden omgezet.  

 

Heling van jouw zelfbeeld

Dit is een heel helende Nieuwe Maan. Cheiron staat nu naast de Zon, Maan en Jupiter. Dat betekent dat zowel je bewustzijn (Zon) als onbewuste (Maan:gevoelens en emoties) worden gezuiverd van alle herinneringen en ervaringen die geen positieve bijdrage hebben geleverd aan jouw zelfbeeld. Alle levenservaringen zijn het gevolg van jouw keuzes. Heb je weinig zelfvertrouwen en wil je een goede eigenwaarde en een gezond zelfbeeld opbouwen, dan mag je nieuwe, andere keuzes maken.  

 

Misschien had je de moed niet om voor jezelf te kiezen en je eigen weg te gaan. Voelde het veiliger om te doen wat anderen van jou verwachten of wat jij dacht dat zij van jou verwachten en heb je daardoor niet jouw passie gevolgd. .

 

Positieve invloed van Saturnus, Venus, Mercurius en Uranus

Saturnus in Vissen maakt een mooie verbinding met de zon en de maan en dat betekent dat je jouw verantwoordelijkheid neemt voor het realiseren van jouw droom(leven). 

 

Mercurius, planeet van denken, communicatie en uitwisseling en Uranus, verbonden met plotse veranderingen en grote doorbraken, staan nu naast elkaar in het teken Stier. Dat kan zorgen voor fantastische ingevingen, nieuwe oplossingen, ideeën en inspiraties. 

 

Venus in Tweelingen en Mercurius in Stier maken een mooie verbinding met elkaar. Bijzonder  is dat Venus in het teken staat dat door Mercurius wordt geregeerd en Mercurius in het teken dat door Venus wordt geregeerd. Deze stand stimuleert harmonie en balans in de communicatie. Je kunt een mooie verbinding ervaren met de mensen om je heen. Venus is verbonden met creativiteit, relaties en partnerschappen. Er kunnen nu mooie nieuwe samenwerkingsverbanden tot stand komen.  

 

Water en vuur

Deze Nieuwe Maan wordt geregeerd door Mars, de heerser van Ram. Mars beweegt nu door het gevoelige waterteken Kreeft. Dat is een energie waarin Mars zich lastig kan uitdrukken. Ram is de energie van de avonturier, degene die zich door niets of niemand laat weerhouden en zijn eigen weg gaat. 

 

Kreeft daarentegen vindt het heel lastig om voor zichzelf te kiezen en heeft de neiging om de zorg voor en de behoeften van de ander voorop te stellen. Kreeft wordt geregeerd door Maan. Je houdt nu wellicht meer rekening met de gevoelens en behoeften van je omgeving dan je normaal gesproken doet. Waak ervoor dat je jezelf en jouw dromen en idealen niet opoffert voor het welzijn van de ander. 

 

Maan is water, Mars is vuur. Vuur handelt intuïtief en impulsief. Water doorvoelt alles en dat is een proces dat veel tijd in beslag neemt doordat gevoelens en emoties snel wisselen. Dat kan voor innerlijke onrust zorgen. Aan de ene kant wil je dolgraag stappen zetten. Aan de andere kant lijk je geen grip te krijgen op je emoties: wel of niet deze stap nu zetten?

 

Moeiteloos meebewegen met de veranderingen 

Al met al een zeer intense Nieuwe Maan met een lange termijn impact op jou, wie jij Bent en jouw leven. Een periode van veel snel elkaar opvolgende veranderingen breekt aan waarbij je steeds meer laagjes afpelt. 

 

Een periode van grote transformaties op alle levensgebieden waarin je met al jouw licht en schaduwkanten wordt geconfronteerd en wordt uitgenodigd om de beste versie van je-Zelf te worden. En ik ga je daarbij helpen zodat je goed bent voorbereid op de veranderingen die er gaan komen en deze transformaties op een zachte manier kunt doorleven.  

Tijdens de 3 daagse retreat: The Journey int the Heart, neem ik je samen met een prachtig en uniek spiritueel team mee op reis naar de Heilige Ruimte van je Hart, de Zetel van de Ziel. Door je Hart te openen voor je-Zelf kun jij je weer voeden met je Innerlijke Liefdesstroom en nieuw levensgeluk creëren. Realiseren waar je van droomt en naar verlangt en jouw Missie in de wereld zetten. Wees er snel bij, het aantal plekken is beperkt. 

 

Kijk voor meer info en tickets op: https://siriusmysterieschool.nl/retreat 

 

©Irene van den Oever

Delen wordt op prijs gesteld, echter uitsluitend met vermelding van de naam van de auteur