Volle maan in Leeuw

Volle Kracht Vooruit!

Zondag 5 februari vieren we de Volle Maan in het joviale teken Leeuw. Zij nodigt uit om los te laten wat je weerhoudt om je passie te leven, je hart te volgen en te luisteren naar de roep van je Ziel. Dat kan een onrustig gevoel geven. Juist omdat tijdens deze Volle Maan jouw blokkades en angsten volop in het licht worden gezet door de Zon in Waterman. 

Wat is de betekenis van een Volle Maan?

De Volle Maan is het hoogtepunt van de maancyclus. Het punt waarop je mag gaan oogsten. En evalueren wat in jouw leven, verbonden aan het thema van de Volle Maan, de afgelopen 6 maanden tot rijping en volle bloei is gekomen. 

 

Tijdens een Volle Maan, staan de Zon en de Maan lijnrecht tegenover elkaar. De Maan geeft zelf geen licht, zij wordt beschenen door de Zon. De Zon symboliseert jouw Bewust-Zijn. Tijdens een Volle Maan schijnt de Zon licht op de Maan. Daardoor kun jij je bewust worden van hetgeen je op onbewuste lagen (Maan) belemmert om het leven te leven waarvoor je geboren bent. Je kunt immers alleen dat veranderen waar je je bewust van bent. 

 

Aangezien de Maan verbonden is met gevoelens en emoties, kunnen deze tijdens een Volle Maan extra sterk worden gevoeld en ervaren. Volle Maan nodigt namelijk uit om los te laten wat je niet langer dient. Om zo ruimte te maken voor het nieuwe. 

 

Wat betekent deze Volle Maan in Leeuw?

Leeuw wordt geregeerd door de Zon en die staat nu in Waterman, het teken dat wordt geregeerd door Uranus. Daarmee spelen de Zon en Uranus een hoofdrol in deze volle maan. De Zon en Leeuw gaan over wie jij in diepste wezen bent, hoe jij jouw licht in de wereld straalt, jouw authentieke Zijn. Uranus en Waterman gaan over maatschappelijke vernieuwing en verandering en jouw Unieke bijdrage daaraan. Het thema van het Watermantijdperk waar we nu midden in zitten. 

 

Wat zegt de numerologie over deze Volle Maan?

 

De Zon staat nu op 16 graden van het teken Waterman, recht tegenover de Maan op 16 graden van het teken Leeuw. Dit is de 5e Volle Maan op 16 graden en dat betekent dat je steeds opnieuw wordt uitgenodigd om te sleutelen aan het fundament waarop je jouw leven hebt gebouwd. Is dat een stevige basis van moed en vertrouwen of zijn het vooral angst en onzekerheid waarop je jouw keuzes in het leven baseert?

 

16 is een Karmisch getal dat reduceert naar 7. Het getal van Spirituele Groei. Het geschenk dat je in ontvangst mag nemen door het overwinnen van uitdagingen dankzij het volgen van jouw Innerlijke Kompas. Uitdagingen en veranderingen kunnen je inspireren om nieuwe keuzes te maken. Andere dingen te doen en de dingen anders te doen. Vanuit vertrouwen en overgave in plaats vanuit angst en onzekerheid jouw leven vorm te geven. Tijd om de Leeuw in jou wakker te maken!

 

Het mooie aspect dat Mars op 11 graden Tweelingen met de Zon en de Maan maakt, zorgt ervoor dat het gemakkelijker is om in die dubbele daadkracht van de dubbele 1 te stappen. 11/2 is een Meestergetal dat staat voor het overwinnen van angst, twijfel en onzekerheid. En door te vertrouwen op je intuïtie, in die dubbele daadkracht kunnen stappen. 

 

Deze prachtige energie wordt nu maar liefst 2 x geactiveerd want ook Venus staat op 11 graden. En wel van het dromerige teken Vissen dat zo verbonden is met Spiritualiteit en het Eenheidsbewustzijn. Een uitnodiging om groei in Bewust-Zijn in je relaties en je werk centraal te stellen.  

 

Waarom voel ik mij zo onrustig nu?

Jupiter maakt een mooie verbinding met de Maan en met Mars en dat maakt dit een zeer vurige Volle Maan. Jupiter staat in Ram, een vuurteken en een enorme steun in de rug om vooruit te bewegen. In Ram geeft Jupiter je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om die nieuwe start te maken. De verbinding met Mars zorgt ervoor dat je een positieve en open mind hebt en mogelijkheden kunt zien die je wellicht eerder nog niet hebt gezien. 

 

Uranus maakt tijdens deze Volle Maan een verbinding met de Zon, de Maan, Mercurius en Venus. Dat betekent dat de energie van vernieuwing en verandering echt heel sterk wordt geactiveerd op het gebied van: jouw Unieke Zijn, jouw Zielsmissie (Zon), jouw gevoelens en emoties die je belemmeren jouw Zielsmissie te realiseren (Maan), jouw gedachten en overtuigingen die je blokkeren (Mercurius) en jouw werk en relaties voor zover ze niet in overeenstemming zijn met jouw hartsverlangen (Venus). 

 

Je kunt veel mooie inzichten ontvangen en nieuwe inspiraties over hoe je jouw leven vorm kunt geven. Jouw Unieke Zijn kunt uitdrukken in de wereld. Moed en lef en durf kunt tonen. Je krijgt meer zicht op je innerlijke hulpbronnen, dat wat je in je draagt om jouw Levensopdracht te verwezenlijken. 

 

Wat ondersteunt deze Volle Maan?

 

Chiron, verbonden met zelfheling, loopt nu door het teken Ram. Dat heeft alles te maken met het helen van jouw Zelfbeeld, versterken van jouw eigenwaarde, groei van jouw zelfvertrouwen en Innerlijke kracht. Dankzij de mooie verbinding die Chiron met de Zon en de Maan maakt, is dit een heel helende Volle Maan die je zelfvertrouwen stimuleert.  

 

Pluto en Mercurius in Steenbok maken het gemakkelijker voor je om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw gedachten en overtuigingen (Mercurius) en de transformatie van hetgeen je belemmert om jouw Zielsmissie te leven(Pluto)

Wat is de uitnodiging van deze Volle Maan?

Deze Volle Maan nodigt uit om te kijken of je dat doet waar jouw hart blij van wordt, jouw Roeping volgt. Leef jij het leven waar je voor geboren bent of doe je allerlei concessies omdat je nog niet voluit durft te gaan voor jouw Zielsmissie?

 

Het is de hoogste tijd om belangrijke keuzes te maken. Ga je zelf achter het stuur van jouw leven zitten? Of blijf je afwachten tot.. ja tot wanneer eigenlijk? Hoe lang wil je nog uitstellen? Jij bent de enige die verandering kan brengen in jouw leven en situatie. Als je niets doet, gaat er niets ten positieve veranderen.. 

 

Leeuw is het teken dat verbonden is met het hart, jouw passie, jouw Zijn, jouw Zielsmissie. Leeuw staat voor het Hartgedragen leiderschap. Het leiderschap waarmee je de ander  inspireert om ook verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen levensgeluk. En daar zijn moed, lef en durf voor nodig. Allemaal eigenschappen van Leeuw, dus ga ervoor. De enige die je blokkeert, ben je zelf. Dus zet een stap opzij en ga jezelf uit de weg zodat je het leven kunt creëren waar jij van droomt.

 

Alles zit in jou. Je hoeft niet aan de slag met je angsten want wat je aandacht geeft dat groeit. Focus op  jouw droom en zet de juiste stappen. Vraag hulp. Samen ga je sneller en behaal je betere resultaten. Voordat je het weet leef je het leven waarvoor jij geboren bent!  

 

Your Time to Shine?

De uitnodiging van 2023 én deze Volle Maan is Spiritueel Ontwaken. Het ont-dekken en realiseren van jouw Zielsmissie. Voel jij dat het nu echt Your Time to Shine is en wil je alles dat dit in de weg staat, helen? 

 

Vraag dan jouw gratis online Zielsinzicht gesprek aan om te kijken of de Inwijding in de Sirius Mysterieschool bij je past en voor jou nu het juiste moment is:  

 

https://www.siriusmysterieschool.nl/contact  

 

Er zijn nog slechts 3 plekken beschikbaar dus wees er snel bij!