Volle Maan in Maagd 

Beweeg Hemel en Aarde!

Dinsdag 7 maart is het Volle Maan in Maagd. Dit is de 6e opeenvolgende Volle Maan op 16 graden van een teken. De laatste Volle Maan in deze Bewust-Zijn cyclus die je voorbereidt op de nieuwe start van 20/21 maart wanneer de Zon het teken Ram binnenloopt. 

 

Wat betekent een Volle Maan op 16 graden van een teken?

Een Volle Maan op 16 graden van een teken nodigt uit om afscheid te nemen van datgene dat jouw spirituele groei niet langer dient. Gedachten, overtuigingen, gedragspatronen, situaties, relaties, mensen en omstandigheden die je dient los te laten om je verder te kunnen ontwikkelen.  

 

16/7 is een karmisch getal dat verwijst naar het transformeren van voorwaardelijke liefde  en dienstbaarheid naar Onvoorwaardelijke Liefde, Goddelijke Liefde van de 7. 

 

Wat wordt er nu in het Licht gezet?

De Zon in Vissen zet de Maan in Maagd volop in het licht. De Zon vertegenwoordigt jouw Authentieke zijn en jouw Bewust-Zijn. In het teken Vissen betekent dit jouw Unieke spirituele Zijn. Het spirituele wezen dat jij bent.  

 

Je mag je bewust worden van de zaken die jouw spirituele wezen en jouw spirituele groei belemmeren en blokkeren en deze loslaten. Maagd is het teken dat bij uitstek geschikt is om dit te onderzoeken want dit teken kan schiften en scheiden zonder daar verder een oordeel over te hebben. 

 

Maagd doet dit onderzoek zeer grondig en duikt in de details. Let op: verlies je niet in de details. Houd de hoofdlijn in de gaten en stel jezelf steeds deze vraag: dient deze gedachte, overtuiging, situatie of relatie mijn spirituele groei? Word ik hierdoor gevoed of geremd? 

 

As van Healing: Maagd en Vissen

Maagd en Vissen zijn beiden verbonden met heling. Maagd is het teken van dienstbaarheid, gezondheid en je dagdagelijkse routine zoals je werk. Veel mensen in de zorg zijn onder dit teken geboren of dragen veel Maagd energie in zich. 

 

De heling in Maagd vindt plaats via de schatten van Moeder Aarde want Maagd is een aardeteken. Voeding, kruiden, aromatherapie, natuurlijke supplementen, Bach bloesems, kristallen, alles dat de aarde schenkt wordt ingezet voor heling. In Vissen vindt heling plaats via verbinding met het Goddelijke, met het Eenheidsbewustzijn. Maagd en Vissen vullen elkaar dus prachtig aan: heling via de Hemel en de Aarde.

 

Denken en voelen in balans brengen

Maagd wordt geregeerd door Mercurius, de planeet van denken en communicatie. Vissen is een waterteken, verbonden met je gevoelens en emoties. Met dromen, visioenen en jouw verbinding met het Goddelijke of de Bron. Voelen en denken in balans brengen kun je door het onderzoeken van jouw dromen: wat vertellen ze jou? Waarschuwen ze jou? Sturen ze je een bepaalde richting uit? Wat proberen ze je duidelijk te maken? 

 

De uitnodiging van deze Volle Maan is om te onderzoeken, wat en wie  jouw spirituele wezen voedt en wat niet.  Dit onderzoek en het proces van schiften en scheiden van wat wel en niet bruikbaar is, zorgt  voor positieve gedachten. Daardoor kun je veel beter de Eenheid voelen en ervaren in al dat is. De Bron in je-Zelf en de ander zien. Die ander, net als jijzelf zien als een Unieke afspiegeling van de Bron. 

 

De Hemel naar de Aarde brengen

Tijdens deze Volle Maan wordt het getal 7 maar liefst 5 x geactiveerd. De Volle Maan valt op de 7e dag van de maand, 2023 is een 7 jaar, Zon en Maan staan op 16 graden van een teken en dat reduceert naar 7 en tot slot staat Mercurius op 7 graden Vissen.

 

7 is het getal en de energie van ‘de hemel naar de aarde brengen’. Dat wil zeggen de hemel in jouw hart laten wonen. Integreren in alles dat je zegt en doet. Een betere wereld begint ij je-Zelf. Je ziet het ook aan de schrijfwijze van het getal 7 dat een lange verbinding heeft met de hemel en dan als een stokje naar de aarde komt, als een bliksemflits.

 

7 is ook verbonden met plotse doorbraken en inzichten. Wanneer je jezelf toestaat meer open te staan voor de hemelse wijsheid, kun je prachtige nieuwe inzichten ontvangen over jezelf, jouw leven en het pad dat je loopt. Nieuwe perspectieven, kansen en mogelijkheden ontdekken die je helpen bij het maken van de juiste keuzes. 

 

Hartgedragen Leiderschap: alleen maar winnaars!

De volledige datum van deze Volle Maan telt op tot 17 dat reduceert naar 8. Het getal 1 vertegenwoordigt de energie van Leiderschap en 7, ik schreef het hiervoor al, de hemel naar de aarde brengen. Tezamen zijn zij de ingrediënten voor 8: het Hartgedragen Leiderschap. 

 

Daarnaast is 8 is het getal van de oneindigheid. Wanneer je jouw leven vorm geeft vanuit het Hartgedragen Leiderschap, heb je oneindige mogelijkheden voor het creëren van jouw leven(sgeluk). Immers alles dat je doet staat in het teken van het leveren van een waardevolle bijdrage aan jouw leven en dat van de ander: een win-win situatie. Dat vraagt moed, lef en durf. 

 

Maart 2023: een groots nieuw begin

En die moed heb je nodig want maart 2023 is een 10 maand. Een maand die een groots nieuw begin aankondigt. Na de opschoningsprocessen van het afgelopen jaar, staat maart in het teken van verandering en vernieuwing.  

 

Maar liefst 7 hemellichamen wisselen deze maand van teken. Er komt meer beweging, meer stroming en dat nodigt uit om voorwaarts te gaan op het pad dat leidt naar het realiseren van jouw Zielsmissie.

 

Dit vraagt Saturnus in Vissen van jou

Op de dag van de Volle Maan loopt Saturnus van Waterman naar Vissen. Een teken waarin Saturnus zich lastig uit kan drukken. Deze planeet heeft namelijk alles te maken met begrenzen en beperken. Terwijl Vissen onbegrensd is. Wanneer je aan de oceaan denkt, dat heeft geen begin noch een einde. Saturnus is echter ook verbonden met het nemen van verantwoordelijkheid. In Vissen nodigt hij je uit verantwoordelijkheid te nemen voor je spirituele groei. Voor het voeden van jouw spirituele wezen. 

 

Kies je voor Heling of voor drama?

Jupiter staat naast Chiron en dat versterkt de helende capaciteiten van deze prachtige Volle Maan. Beiden staan in Ram en dat betekent dat je het zelfvertrouwen hebt om jouw zelfbeeld te helen en een gezonde eigenwaarde te ontwikkelen. Lessen komen vaak in de vorm van confrontaties in relaties. Let goed op wat het leven je toont en wees bereid om vanaf een hoger perspectief te kijken naar situaties in relaties in plaats van in de slachtofferrol en het drama te duiken. 

 

Neem jij de uitnodiging aan?

2023 is het jaar waarin je wordt uitgenodigd om jouw Zielsmissie te realiseren. Veel mensen weten nog niet wat hun Zielsmissie is of hoe ze die kunnen realiseren. De Fluistering van je Ziel is een bijzondere meditatiereeks die je helpt je bij het ontdekken van én in contact komen met jouw Zielsmissie. Wanneer je je voor deze reeks inschrijft ontvang je als bonus de Masterclass: Realiseer jouw Zielsmissie in 2023. Vraag de reeks hier aan en start hier met jouw ontdekkingsreis:  

https://www.siriusmysterieschool.nl/meditaties

 

Werk maken van jouw Zielsmissie?

Misschien is je Zielsmissie nog niet helemaal duidelijk. Of voel je dat je op een kruispunt staat en nieuwe keuzes mag maken. Of ben je op zoek naar een verdieping in je leven of je praktijk. Wellicht is de Inwijding/Opleiding in de Sirius Mysterieschool wel op jouw lijf geschreven. 

 

Download hier de brochure met alle informatie en ontdek of deze Inwijding bij je past:

https://www.siriusmysterieschool.nl/opleiding  

 

Ik wens je een prachtige, helende Volle Maan!