Volle Maan in Weegschaal 

Relatiecheck!

 

Donderdag 6 april vieren we de 1e Volle Maan in het nieuwe astrologische jaar. Dit is de 7e Volle Maan op 16 graden van een teken sinds de Volle Maan in Ram van 9 oktober 2022. De dag energie die eveneens resoneert met het getal 16/7. In het Oude Egypte is 7 een sacraal getal, zo ook de uitnodiging van deze Volle Maan in Weegschaal. 

 

Een uitdrukkelijke uitnodiging 

Dit is de 7e volle maan op rij op 16 graden van een teken. 16/7 is een karmisch getal dat verbonden is met plotse verandering en transformatie. Durf je zelf de koe niet bij de horens te vatten en krachtige keuzes te maken, dan zal het Universum je een handje helpen. Alleen dat wat jij allang bent ontgroeid, ook al ben je je daar niet bewust van, verdwijnt om plaats te maken voor iets nieuws, iets beters. 

 

Het getal 7 is verbonden met spiritualiteit en is een uitnodiging om de Hemel naar de Aarde te brengen. Deze uitnodiging mag je dus niet zomaar naast je neer leggen, want dit is de 7e keer dat je deze ontvangt. Je kunt er niet meer omheen, je mag er dóórheen. 

 

Hoogste tijd om spiritualiteit in je leven te integreren. Op alle levensgebieden je verbonden te voelen met al dat is en jouw Waarheid te leven. Want dat is spiritualiteit: leven vanuit je Wijsheid van je Hart: het Eenheidsbewustzijn. Je één en verbonden voelen met al dat is. Dan is er harmonie en balans.

 

Wat is de betekenis van een Volle Maan in Weegschaal?

Weegschaal is het teken dat verbonden is met liefde, vrede, balans, harmonie en evenwicht én met 1 op 1 relaties. Dat kan de relatie met een intieme of zakenpartner zijn of een familielid, collega, vriend(in) of werkgever. 

 

Deze Volle maan wordt volledig in het licht gezet door de zon in Ram. Dat betekent dat je nu de kans krijgt om al jouw relaties in evenwicht te brengen. Eerst en vooral de relatie met jezelf (Ram). 

Zon in Ram – Maan in Weegschaal: wie ben ik in relatie tot de ander 

Ram is zeer ik-gerichte energie: wat wil ik, waar heb ik behoefte aan, wat is mijn doel, waar wil ik naar toe bewegen, wat wil ik bereiken? Weegschaal is jouw relatie met de ander: wie ben ik in relatie tot de ander. Wat laat ik van mijzelf zien, hoe laat ik mijzelf zien en horen?

 

Weegschaal is het teken dat nogal kan wikken en wegen. Met de maan in Weegschaal kun je geneigd zijn anderen te pleasen omdat je kostte wat kost ruzie, onenigheid of een conflict wilt voorkomen. Daardoor kun je jezelf en jouw behoeften en verlangens volledig uit het oog verliezen. Ga je iedere keer opnieuw over je eigen grenzen heen of sta je toe dat de ander steeds over jouw grens heen gaat. 

 

Dat is een bron van frustratie en verdriet en wanneer je geen afscheid neemt van relaties die niet goed voor je zijn, die je niet voeden, dan neem je uiteindelijk afscheid van jezelf. . 

 

Schiften en scheiden

Wanneer je je anders voordoet dan hoe jij je diep van binnen voelt en niet luistert of geen gehoor en invulling geeft aan je eigen behoeften, zak je onherroepelijk een keer door je hoeven. Dat is het moment waarop je er niet langer omheen kunt, jezelf niet langer in de kou kunt laten staan. Jezelf kwetsbaar mag opstellen en laten zien wie je echt Bent.

 

Het is een soort van uit de kast komen waarin jij jezelf hebt opgesloten. Misschien zeggen mensen dan: jij bent heel anders of jij zit heel anders in elkaar dan ik dacht. Dat kan lucht en ruimte geven en zorgen voor een verdieping in jullie relatie doordat de ander zich nu meer herkent in jou. 

 

Je kunt nu schiften en scheiden: welke relatie is voor mij voedend en welke kost mij alleen maar energie? Er zullen namelijk ook mensen zijn die het niet waarderen dat je je ware Zelf laat zien. Zij kunnen je nu niet meer manipuleren en dingen laten zeggen en doen waar je eigenlijk helemaal niet achter staat, die niet goed voor je voelen. Van die mensen kun je maar beter snel afscheid nemen.

 

Relaties als leerschool

Een relatie gaat niet over winnen of verliezen. Relaties zijn de leerschool voor de Ziel zodat je verder kunt groeien en ontwikkelen in Onvoorwaardelijke Liefde voor jezelf en de ander.

 

Onderzoek dan ook tijdens deze Volle Maan wie ben ik in relatie tot de ander? Gedraag ik mij in gezelschap anders dan wanneer ik alleen ben? Maak ik verschil in de mensen met wie ik samen ben? Bij wie voel ik me niet echt op mijn gemak, bij wie heb ik het gevoel dat ik niet echt mijzelf kan zijn en wie laat mij volledig in mijn waarde? 

 

Hoe jij jouw relaties vormgeeft is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Het ligt niet aan de ander dat jij je niet veilig voelt in een relatie en het gevoel hebt dat jij jezelf niet kunt zijn. Jij maakt keuzes en elke keuze heeft gevolgen. Spreek je uit, geef aan wat jij nodig hebt van jezelf en de ander in deze relatie. Weegschaal kan heel goed zaken vanuit verschillende perspectieven zien. Daardoor kunnen jullie er samen uit komen. En zo niet dan is dat wellicht een teken dat de houdbaarheidsdatum van deze relatie is verstreken…   

 

Met 4 hemellichamen in het teken Ram is het raadzaam om je woorden wijs te kiezen en niet in gesprek te gaan wanneer je je gekwetst of emotioneel voelt. Ram is vuur en dat kan ervoor zorgen dat je het hart op de tong hebt en fel en impulsief reageert. 

 

Dankbaarheid is het geheugen van het Hart

Een Volle Maan brengt veel emoties naar boven. De Maan is verbonden met water, symbool voor emoties. De Maan trekt aan water: eb en vloed en aangezien wij voor het grootste deel uit water bestaan, voelen wij deze beweging ook. Met name tijdens de Volle Maan wanneer de Maan op haar krachtigst is. 

 

Voel jij je eenzaam en alleen, buiten gesloten? Wanneer je je afgescheiden voelt, loop je het risico in de slachtofferrol te geraken. Deze Volle Maan vraagt om je bewust te worden dat jij een onderdeel bent van de Eenheid, dat jij daar deel van uitmaakt. Dat er alleen maar Eenheid is, in alles. Voel dankbaarheid in je Hart en je zult steeds meer ontvangen om dankbaar voor te zijn. 

 

Bliss en blessings

Jupiter en Cheiron staan nu naast de Zon en dat betekent dat dit opnieuw een heel Helende Volle Maan is en je veel zegeningen kunt ontvangen mits je bereid bent het Innerlijk Werk te doen. Jupiter vergroot en versterkt alles dat hij aanraakt en met de Zon in Ram betekent dit dat je je meer dan ooit bewust bent van jezelf: wie je bent, waar je behoefte aan hebt, wat jouw verlangens zijn en wat je hier te doen hebt. Cheiron laat je zien waar je uit balans bent en hoe je een gezonde eigenwaarde en eigenliefde kunt ontwikkelen en moedig jouw eigen Pad kunt lopen.  

 

Kiezen voor jezelf

Ben jij ook geneigd je Hart open te stellen voor de ander en jezelf op de laatste plaats te zetten? Cijfer je jezelf (on)bewust weg en blijf je zorgen voor de ander ook wanneer je oververmoeid bent en niet meer toe komt aan jezelf?  

 

Zo houd je de poort van je Hart, de toegang tot je Ziel, voor je-Zelf gesloten. 2023 is HET  jaar van Spirituele Groei en Ontwikkeling van Zelfliefde. Tijdens de retreat: Journey into the Heart neem ik je samen met een fantastisch team mee op Reis. Je leert je afstemmen op de Heilige Ruimte van je Hart en luisteren naar de stem van je Ziel. Zo kun je je veilig verbinden met de kracht van Onvoorwaardelijke Liefde.

 

Samen met een prachtige groep van gelijkgestemden, creëer je ruimte voor het ont-dekken van nieuwe mogelijkheden. In verbinding te gaan met je Essentie, je Hart te openen voor je-Zelf en Tovervloed.  

 

Je bent van harte welkom. Tot 15 april ontvang je maar liefst 100 euro vroegboek korting. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.  

 

Kijk voor meer info en aanmelden op https://siriusmysterieschool.nl/retreat